CHP'li Erbay: 'Yurttaşlarımız barınacak ev bulamazken bu toprakların yabancılara satışı için aracılık edecek şirketlere kamu bütçesinden destek vermesi kabul edilemez'

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan şirketlere devlet desteği verilmesine tepki gösterdi.

  • 927
CHP'li Erbay: 'Yurttaşlarımız barınacak ev bulamazken bu toprakların yabancılara satışı için aracılık edecek şirketlere kamu bütçesinden destek vermesi kabul edilemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li vekil, hizmet ihracatının tanımlanması, sınıflandırılması ve desteklenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararıyla yabancılara gayrimenkul satışı yapacak şirketlerin destekleneceğini belirterek, “Milyarlarca lira paranın Türk topraklarını yabancılara satacak şirketlerin desteklenmesi için kullanılacağını gördük. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu.
Burak Erbay, “AKP iktidarı milletin kasasını boşalttı, 128 milyarı yok etti, devletin parasını Man Adası’na kaçırdı, milletin parasıyla beşli çeteyi zengin etti. Devletin hazinesini boşalttı. Şimdi ise ülkemizin topraklarını satmaya çalışıyorlar. Bu kararla yurt dışında bu toprakların, gayrimenkullerin satışını yapacak şirketlerin destekleneceğini görüyoruz. Milyarlarca lira para bu şirketlere destek olarak verilecek. Bunu kabul edemeyiz. Bu ülkenin vatandaşları açlık ve yoksullukla boğuşurken, barınacak ev bulamazken önceliğimiz yurttaşlarımız olmalı. Bu topraklar için canını veren atalarımızın, dedelerimizin torunların ev bulunması gerekmektedir. Bizim öncelikli görevimiz budur. Bu nedenle bu uygulama kabul edilemez. Halk bunun hesabını sandıkta soracaktır.” dedi.
Erbay, şöyle konuştu:
“AKP iktidarı 20 yıldan beri ülkeyi büyük bir çıkmaza götürdü. Bütün bu sıkıntıları, TBMM’de, her ortamda gündeme getiriyoruz. Devlete nasıl zarar verdiğini anlatmaya, bunu deşifre etmeye devam ediyoruz. Nasıl milletin kasasını boşalttıklarını, 128 milyar doları bir anda nasıl havaya uçurduklarını, devletin parasını, milletin parasını Man Adaları’na nasıl kaçırdıklarını, devletin parasıyla beşli çeteyi nasıl zengin ettiklerini anlattık, anlatmaya devam edeceğiz. İşte ülkeyi ne hale getirdiklerinin somut bir belgesini sizlerle paylaşmak istiyorum. 20 Nisan Çarşamba günü Resmi Gazete’de yayımlanan bir Cumhurbaşkanı Kararı’ndan bahsetmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Kararı, hizmet ihracatının tanımlanması, sınıflandırılması ve desteklenmesi hakkında bir karar. İhracat desteklenmeli mi? Evet desteklenmeli.
BU TOPRAKLARI İÇİN MÜCADELE EDEN ATALARIMIZIN, DEDELERİMİZİN TORUNLARINA EV BULMAMIZ LAZIM
Ama bu kararın detaylarına baktığımızda yurt dışında bu toprakların, gayrimenkullerin satışını yapacak şirketlerin de desteklenmesi kararı alındığını gördük. Milyarlarca lira paranın bu Türk topraklarını yabancılara satacak şirketlerin desteklenmesi için kullanılacağını gördük. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kendi vatandaşlarımız zor durumda. Aş bulamıyorlar, ev bulamıyorlar. Birçok insan barınacak ev bulamıyor. Muğla’da, Antalya’da, İstanbul’da birçok büyük kentte üçe, beşe, bazı yerlerde 10’a katladı.
KENDİ VATANDAŞLARIMIZ BARINACAK EV BULAMIYOR
 Kendi vatandaşlarımız, barınacak ev bulamıyor. Şimdi sizin yaptığınız bu düzenlemelerle insanlar yurtdışından gelecek kişilere evlerini satmak için kendi Türk vatandaşlarına makul fiyatlarla ev satmayı, ev kiralamayı vazgeçti. Sizin önceliğinizin Türk vatandaşı olması lazım. Onların menfaatini düşünmeniz lazım. Türk topraklarını, Türklerin yaşayacağı evleri, yabancılara satacak, peşkeş çekecek şirketleri desteklemek doğru bir uygulama değildir. Bu toprakları için mücadele eden atalarımızın, dedelerimizin torunlarına ev bulmamız lazım. Bizim yapacağımız görev esas budur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sizin yaptığınız bu yanlış uygulamalar kabul edilebilir uygulama değildir. Halkta bunun hesabını sandıkta soracak.”

Bakmadan Geçme