CHP'li Erbay 'Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmanın öncüsü Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun'

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • 558
CHP'li Erbay 'Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmanın öncüsü Cumhuriyet Halk Partisi'nin 98. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbay yayınladığı mesajda “Ülkemizi emperyalist işgalden kurtaran, demokratik, laik ve modern bir toplumu inşa eden, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu, İkinci Yüzyıl’da Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmanın öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partimizin 98. yaşı kutlu olsun.” dedi. 
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları tarafından 98. yıl önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’yi aydınlığa ve çağdaşlığa taşıyan bir Parti olduğunu vurgulayan CHP’li Erbay, “Çok zor koşullar altında verilen kurtuluş mücadelesinin ardından, Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi, Cumhuriyet Halk Partisi yeni devlet ve yeni sosyeteyi inşa etmiştir. Bugün de laik, demokratik hukuk devletinin güvencesidir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmanın öncü Partisidir.” şeklinde konuştu. 
Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ün iki büyük emaneti olduğunu ifade eden Erbay, şunları söyledi; “Biz Büyük Önder Atatürk’ün bize emaneti olan bu tarihi mirasa sahip çıkmakla görevliyiz. Her zaman O’nun ilkelerinin ve fikirlerinin takipçisi olacağız. Geçmişten aldığımız güçle aydınlık yarınları inşa edeceğiz. Laik, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, yılmadan demokrasinin, hukukun, insan haklarının egemen olduğu bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği gibi Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Partimizin 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”


 

Bakmadan Geçme