CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İZMİR'DE NÖBET TUTACAK

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı çalıştayın ikincisi İzmir'de gerçekleştirildi. Depremin ardından CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı dönüşümlü olarak İzmir'e giderek çalışmalara destek verecek.

  • 1375
CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI İZMİR'DE NÖBET TUTACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gerekli bilginin aktarılarak onayının alınmasının ardından İzmir depremi için 11 büyükşehir belediye başkanı harekete geçti. CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı deprem çalışmalarına destek olmak amacıyla her gün sırayla İzmir'e gidecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bir deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Öyle anlaşılıyor ki bundan sonra da bu gerçekle karşılaşacağız. Aslolan, bu deprem gerçeğini madem biliyoruz, karşılaşacağımızı da biliyoruz, bunun önlemlerinin ivedilikle alınmasıdır Türkiye genelinde. Sadece İzmir'de, sadece İstanbul'da, sadece Kocaeli'nde değil; nerede deprem kuşağı varsa gerekli önlemlerin alınması lazım. Bu konuda gerek parlamentoda gerek parlamento dışında bizim üzerimize düşen bir görev varsa koşulsuz bu görevi yapmaya hazırız, desteği vermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

İlk Nöbet Büyükerşen, Seçer Ve Zeydan’da
Her gün 2-3 büyükşehir belediye başkanı İzmir’e giderek destek nöbetine başlayacak, çalışmalara katkı verecek. Bu kapsamda ilk olarak yarın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer İzmir’de olacak.
CHP’li diğer büyükşehir belediyeler ve başkanlarının isimleri şöyle:

-Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen

-Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak

-Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş

-Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu

-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer

-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar
 

Bakmadan Geçme