CHP'li Alban 'Özel Öğrenci Yurtları Ağır Maddi Sıkıntı İçinde'

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, pandemi süreci dolayısı ile Özel Öğrenci Barınma hizmetleri sektörünün ağır maddi sıkıntı içine girdiğini belirterek, birçok öğrenci yurt işletmesinin iflas noktasına geldiğini vurguladı. Vekil Alban, 'Üniversitelerin açıldığı tarihte öğrencilerimiz güvenli bir ortamda konaklayacakları sürekli denetimleri yapılan özel yurt da bulamayacaklardır' dedi.

  • 751
CHP'li Alban 'Özel Öğrenci Yurtları Ağır Maddi Sıkıntı İçinde'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Ferdi Yavuz'un haberine göre; Pandemi süreciyle birlikte, yükseköğrenim kurumlarının açılmasının süresi belli olmayan tarihe ertelenmesi özel öğrenci yurtlarını zor durumda bıraktı. Geçtiğimiz mart ayından beri öğrencilerin okullarına devam etmemesinden dolayı yeni kayıt alamayan yurt işletmeleri, başta kira giderleri olmak üzere birçok masrafı karşılayamaz hale geldi. Yükseköğrenim hizmetlerinin bir dönem daha uzaktan yapılmaya karar verilmesiyle, sektörün altından kalkılamaz bir duruma düştüğünü ifade eden Milletvekili Alban; “Eylül-Ekim aylarından sonra sektördeki hiçbir kurumun ayakta kalabilmesi mümkün görünmüyor. Birçok kurumun en büyük gideri olan bina kiraları en önemli sorunların başındadır. Bu sorunu geçen dönem birçok kurum bina sahipleri ile anlaşarak ya da borçlanarak çözmüştür, fakat bundan sonraki süreç sıkıntılı bir duruma gelmiştir. Çoğu işletme sahibi sıfırı tüketmiş durumdadır” diye konuştu.
Pandemi süreci boyunca borçlanarak bir şekilde ayakta durmayı başarabilen kurumlara, bundan sonrası için faizsiz uzun vadeli kredi imkanı getirilmesinin, özellikle kamu bankaları tarafından değerlendirilmesinin gerekliliğini vurgulayan Vekil Alban, sigorta ve vergi ödemelerinin üniversitelerin açılacağı tarihe kadar ertelenmesini önerdi.

Bakmadan Geçme