CHP'Lİ ALBAN'DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nün iş bırakma eylemlerine katılan 400 hekim, ebe ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi. Alban, 'Hekimler ve sağlık personelimiz anayasadan kaynaklı sendikal haklarını kullanmışlardır. Sendika Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeyi ihlal eden bu soruşturma işlemi kanuna aykırıdır. Kimse hekimler üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışmasın' dedi.

  • 595
CHP'Lİ ALBAN'DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla genelinde uzman doktor açığının halen giderilmediğini belirten Alban, “Yeni Bodrum Devlet Hastanesi yıllardır bitirilemedi. Muğla merkez ve ilçelerinde çok sayıda bölümde uzman doktor yok. Bu sorunlarla uğraşacak yetkililer maalesef hekim ve sağlık emekçilerinin yasal haklarını kullanmaları üzerine baskı kurmaya çalışıyor.” diye konuştu. 
HUKUKSUZ İŞLEMİN AMACI NEDİR?
Ülke genelinde tüm sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete karşı ve özlük haklarının iyileştirilmesi için geçtiğimiz aylarda demokratik haklarını kullanarak iş bırakma eylemi yapmışlardı. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün, bu iş bırakmalarla ilgili olarak yaklaşık 400 hekim, ebe, hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatmış, uygulama büyük tepki çekmişti. 
Sağlık personeli hakkında yapılan disiplin soruşturmasını soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan CHP’li Alban, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “hekimler ve sağlık emekçileri üzerinde siyasi baskı mı kurulmak isteniyor?” diye sordu. 
Soruşturma işleminin hukuka aykırı olduğunu belirten Alban, “Danıştay kararlarında, üyesi bulunduğu sendikanın kararına uyarak göreve gelmeme eylemine katılan kişinin, bu faaliyetinin sendikal faaliyet olarak kabul edilmesi ve eylemde hukuka aykırılık görülmediği” şeklindeki kararına vurgu yaptı. Alban, “Danıştay’ın kararına rağmen bu tür bir disiplin soruşturması yapmak tamamen siyasi amaçlıdır. Hukuk, AKP döneminde her alanda ayaklar altında çiğnenmektedir” dedi. 
Muğla başta olmak üzere, hak arayan her kesimde olduğu gibi sağlık alanındaki emekçilerin de yanında olacaklarını ifade eden Alban, konunun yakın takipçisi olacağını kaydetti.     
 

Bakmadan Geçme