• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'den Eğitim Sistemi Tepkisi: 'Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz'

CHP'den Eğitim Sistemi Tepkisi: 'Laik ve Bilimsel Eğitim İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz'

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 9 Eylül 2024 tarihinde okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Bu önemli günle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanlığı, mevcut eğitim sistemine yönelik eleştirilerini ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

  • 334

CHP Fethiye İlçe Eğitim Sekreteri Zeynep Yılmaz, parti binasında yaptığı basın açıklamasında AK Parti’nin 22 yıllık iktidarı boyunca eğitim sisteminde derin sorunlar yarattığını ifade etti.

Zeynep Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ilk günü. Ancak ne yazık ki ne okullarımız ne de AKP iktidarının eğitim sistemi, öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamaya hazır değildir. 22 yıllık AKP iktidarı boyunca eğitim sistemi bilinçli bir şekilde siyasallaştırılarak, ideolojik hedefler doğrultusunda şekillendirilmiştir."
Yılmaz, ayrıca eğitimde var olan sorunların çözülmediğini, aksine yeni sorunların eklendiğini belirtti. CHP’nin eğitimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde daha iyi bir seviyeye taşımak için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

"Eğitimin Önemi Kurtuluş Savaşı’nda Dahi Vurgulandı"

Zeynep Yılmaz, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında bile Maarif Kongresi'ni toplamasını hatırlatarak, eğitimin ne denli önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. "Koşullar elvermese dahi eğitimin önemine vurgu yapan Atamızın izinde bizler de eğitimi daha iyiye götürmek, 22 yıllık iktidarın açtığı yaraları sarmak için çalışacağız," dedi.

CHP’nin öncelikli hedefinin nitelikli, laik, bilimsel, kamusal ve erişilebilir bir eğitim olduğunun altını çizen Yılmaz, Cumhuriyet aydınlanmasından aldıkları ilhamla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
 

Bakmadan Geçme