CHP'den Aile Destek Sigortası

CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ve Kadın Kolları üyeleri bir araya gelerek Aile Destekleri Sigortası'nı konuştular. Aileyi önceleyen mutluluğunu ve ekonomik güvencesini sağlayan bir program olarak değerlendirilen Aile Desteği Sigortası'nın ailelerin yanında olmak, onları desteklemek, hayat şartlarını düzeltmek için öneminin büyük olduğu vurgulandı.

  • 1013
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'den Aile Destek Sigortası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kadın Kolları üyeleri bir araya gelerek Genel Merkez tarafından geliştirilen  ve özellikle yoksul halkı ilgilendiren 10 soruda Aile Destekleri Sigortası’nı konuştular. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasıyla başlayan program da CHP Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, ilk olarak Aile Destekleri Sigortası’nın ne olduğu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Oymak, “Asgari ücret temel alarak belirlediğimiz yoksulluk sınırının altında geliriniz varsa sizi Aile Destekleri Sigortası kapsamına alacağız. Sigorta kapsamına alınan ailelerdeki yaşlı, engelli, çocuk ve genç bireyler için ayrıca ek destekler tanımlayacak ve gerçekçi bir destek politikası oluşturacağız. Devlet yardımlarını  lütuf olmaktan çıkartacak ve temel hak olarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Böylece İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemizde asgari bir gelir düzeyini sağlayacağız” dedi.
YOKSUL HANE VE YURTTAŞ SAYISINI AZALTACAĞIZ
Aile Destekleri Sigortası’nın mevcut uygulamalardan farkını da üyeler ile paylaşan Gülümser Oymak, “Adalet ve Kalkınma Partisi yoksulluğu geriletmedi. Aksine vatandaşları muhtarlaştırarak yoksulluğu bir siyasi istismar alanı olarak kullandı. Biz Aile Destekleri Sigortası ile yoksul hane ve yurttaş sayısını azaltacağız. Her ailede bir sigortalı olacak. Yoksulluk sınırı altındaki haneleri ve vatandaşlarımızı yoksulluk sisteminden çıkaracağız. Yoksul aile bireyleri istihdamda öncelikli olacak. Düzenleme ve teşviklerle istihdama katılımlarını sağlayacağız. Aile Destekleri Sigorta Kurumu’nu kuracağız. Yardımları tek tek elden toplayacağız” diye konuştu.
DESTEK HANEDE YAŞAYAN KADINA TANIMLANACAK
Aile Gelir Desteği’nin doğrudan hanede yaşayan kadına tanımlanacak karta yatırılacağını söyleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, Aile Destekleri Sigortası kapsamına girebilecek hane ve yurttaşların sayıları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı ayni ve nakdi destek bilgileri değerlendirilecek. CHP’li Büyükşehir Belediyelerinin sosyal destek verilerinden de yararlanılacak” dedi.
ENGELLİ MAAŞLARINA DOKUNULMAYACAK
Engelli, evde bakım ve yaşlılık maaşlarının kesilip kesilmeyeceği konusuna da açıklık getiren Gülümser Oymak, “Mevcut engelli maaşlarına hiçbir surette dokunulmayacak. Evde Bakım Yardımı ödemeleri kesilmeyecek. Engelli bakımı üstelenen kadın sigortalıların sayıları artacak, emeklilik hakları güvence altına alınacak.  65 yaş üstü olan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlarınyaşlılık maaşları da sisteme entegre edilecek. Sunulan sosyal hizmetlerin boyutu da iyileştirilecek” açıklamasında bulundu.
GENÇLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELMİYORUZ
Gençlerinde görmezden gelinmediğini vurgulayan Oymak, “Yoksulluk sınırının altında yaşayan ailelere mensup gençlerimize pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Hayata daha etkin başlayabilsinler diye istihdamda öncelikli kategoride değerlendireceğiz. Eğitim ve çalışma hayatını kapsayan teşvikler ve mevcut fırsat eşitsizliğini telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.
TEK KİŞİLİK HANE HALKINI DA SİSTEME ENTEGRE EDECEĞİZ
Tek başıma yaşıyorum, bana ne faydası olacak diyenlere de yanıt veren Gülümser Oymak, “Tek kişilik hane halkını da sisteme entegre edeceğiz. Yeni Başlangıçlar Fonu ile eşinden boşanan kadınlara taşınma ve ev kurma desteği vereceğiz. Kadın çalışmıyorsa istihdama katılmaları için belediyeler tarafından eğitim ve iş bulma desteği vereceğiz” dedi.
KAYNAK SIKINTISI YAŞANMAYACAK
Aile Destekleri Sigortası’nın yoksulluk sorununu çözeceğinin vurgulandığı açıklama da ayrıca, kaynak sıkıntısı yaşanmayacağı da belirtilerek, “Biz bütçeyi kamu yararını gözetecek biçimde yeniden oluşturacağız. Mevcut sosyal yardımlardaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri ortadan kaldıracağız. Kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdam sorunlarını çözerek elde ettiğimiz gelirlerle yeni kaynaklar yaratacağız” denildi.
YAŞAMAK PROJESİNİ ANLATTIK
Toplantı da ayrıca CHP Kadın Kolları Yönetimi olarak 2021 yılında yapılan çalışmalara da değinildi. CHP Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Göreve geldiğimiz 2 yıl boyunca Fethiye’de 20 mahallemizde özellikle kadınlarımıza ulaşmaya çalıştık. Yaşamak projesini anlattık. Ülkemizin en büyük problemi olan kadınlarımızın şiddete uğraması, cinsiyet ayrımı ve bunun gibi problemlerden dolayı biz yaşamak projesi ile kadınlarımıza ulaşarak onların yalnız olmadığı ve hakları konusunda bilgilendirdik. ‘Yalnız değilsiniz, biz varız!’ dedik. Çalışmalarımızı kadınlar üzerinden yürütmeye çalıştık. Bizler kadınların eşit bireyler olduğunu ve kadın erkek yaşam mücadelesini birlikte vermemiz gerektiğini onlara anlattık. Kadınlarımızı dinledik. Sorunlarını, isteklerini not ettik. Daha sonra bizler hayırseverler vasıtalarıyla ayrıca belediye başkanımızın katkılarıyla, kadın kooperatifimizin katkılarıyla halkımıza ulaşmaya çalıştık. Bizler topyekûn geriye dönük bu hizmeti vermeye, yanlarında olmaya çalıştık. Çözüm önerileri bulmaya çalıştık ve sıkıntılarını çözdük” dedi.
ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI YAPTIK
Örgütlenme konusunda da çalışmaların yapıldığını kaydeden CHP Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Kadın Kolları Genel Başkanımızın ‘Bu sene 100 bin kadın üye yapmamız gerekiyor’ proje çalışmasında bizde Fethiye Kadın Kolları olarak daha önce yapmaya çalıştığımız örgütlenme çalışmasını daha da hızlandırdık. Davet çıkardık, üyelik için. Bize dönüş yapanların evlerine, işyerlerine giderek üye yaptık, hala da yapmaktayız. Çünkü belli bir sayımız var. Tabi ki bu sayı ile yetinmeyeceğiz. Biz daha da çok üye yapıp, kadınları örgütlemek için yanımıza alacağız. Onların CHP’nin bir ailesi olduğunu kendilerine hissettireceğiz. Amacımız bu” dedi.
Z KUŞAĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
“Ayrıca Z kuşağı bizim için çok önemliydi” diyerek sözlerin sürdüren Oymak, “İlk oy kullanan gençlerimizde bizlere geldiler. Gençlik kolları katkılarıyla da genç arkadaşlarımızı kazandık. Onları üye yaptık. Bu bizim için çok önemli. Çünkü başlangıç her zaman bir şeylerin devamıdır. Dolayısıyla genç arkadaşlarımızı partimize katabilmek çok önemli. Çalışmalarımızı tüm gücümüzle ve tüm hızımızla devam ediyoruz. Gençlerimizi ve çocuklarımızı da kazanmak için onlara zaman zaman kırtasiye, hikaye kitabı ve bunun gibi çocukların sosyal ve eğitim anlamında faydalanabilecekleri her türlü konuda kendilerine el vermeye çalıştık. Onların yanında olduğumuzu gösterdik. Bu sadece bilim anlamında olmayacaktır. Spor ve sanatta çok önemlidir. Elimizden ne geliyorsa onu yapacağız” diye konuştu.
SAMİMİ OLDUK
Gülümser Oymak açıklamasına şöyle devam etti;
“Biz mahallelerimize giderken dilimizi ve kendimizi sadeleştirdik. Anlaşılabilir, samimi olduk. Karşı tarafa kendimizi iyi ifade etmek için bir görev üstlendik. Bu yolda kazanımlarımızda çok oldu. Şiddet ve cinayet sonucunda kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizin süre gelen hukuki davalarına bizlerde iştirak ettik. Ailelerine destek olarak, katillerinin gereken cezayı almasına vesile olduk. Bu CHP olarak, kadın olarak çok önemli bir davranış. Ve biz bu mücadelemizi her anlamda her alanda özellikle kadın odaklı olmak üzere ama biz kadın erkek demiyoruz hep iki cinste eşittir diyoruz. Yan yana kol kola gücümüzü birleştirerek yeni düzeni kurmak için mücadelemizi edeceğiz.”


 

CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası
CHP'den Aile Destek Sigortası

Bakmadan Geçme