CHP'de 'Pınar' operasyonu

Muğla'da korkunç bir cinayete kurban giden Bitlisli Pınar Gültekin'in ailesini arayarak, 'Davadan vazgeçin' diyen kişinin Bitlis'te CHP Hizan İlçe Başkanlığı yapan Aydın Sadak olduğu ortaya çıktı. Sadak, iddianın ortaya çıktığı 26 Aralık günü Bitlis İl Başkanlığı tarafından, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden alındı. CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Sadak'ın görevden alınmasını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • 3499
CHP'de 'Pınar' operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıddık Gültekin'in CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'i işaret etmesi üzerine Girgin bir açıklama yaparak, "Cenazeden sonra aileyi aradım ama sadece taziye için aradım. Davaya müdahil olduğuma dair en ufak bir kanıt ortaya çıkarsa milletvekilliğinden istifa ederim" dedi.
Sıddık Gültekin ise tüm gerçekleri 4 Ocak'taki duruşmada açıklayacağını söyledi. Gündeme bomba gibi düşen olayla ilgili bir gelişmenin de Bitlis'te yaşandığı ortaya çıktı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'le birlikte defalarca "Davadan vazgeçin. Cemal'in ailesini rahat bırakın" dediği iddia edilen CHP Hizan İlçe Başkanı Aydın Sadak görevden alındı. Sadak ve yönetim kurulunun görevden alındığı haberini CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık sosyal medya hesabından duyurdu.

Sıddık Gültekin, "Bana Ankara'ya gitmemi söylediler. Aradan 2 ay geçti. İlçe Başkanı, bana bu teklifi tekrar getirdi. Bir defa değil, en az 10 defa bu teklifi getirdiler. Konuşmaları CHP ilçe başkanıyla olan diyaloğu olanları Özgür Özel ve Veli Ağbaba'ya da anlattım" dedi. Gültekin, "CHP İlçe Başkanı'nı bile devreye soktular" ifadesini kullandı. Söz konu-su ilçe başkanının Hizan İlçe Baş-kanı Aydın Sadak olduğu öğrenildi. Sadak, iddianın ortaya çıktığı 26 Aralık'ta Bitlis İl Başkanlığı tarafından, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görevden alındı. CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Sadak'ın görevden alınmasını sosyal medya hesabından duyurdu.
 

Bakmadan Geçme