CHP'de erken seçim beklentisi

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu beraberinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte önce CHP Fethiye İlçe Başkanlığına, ardından İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu. İlçe Başkanları Mehmet Demir ve Ali Fatih Çoban tarafından karşılanan başkanlar, Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini vurguladılar. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, 'Mevcut sistem ülkeyi yönetemiyor. Bu rejimde bir işin yanlışlığı tüm ülkede aynı şekilde yayılıp hissediliyor. İlk seçimde Millet İttifakı'nı iktidara taşıyacağız' dedi.

  • 1130
CHP'de erken seçim beklentisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İTTİFAKI YÜRÜTMEK ZORUNDAYIZ 
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, “Biz CHP olarak nasıl genel merkez, genel başkanlarımızın düzeyinde Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurduğu ittifakı biz il ve ilçelerimizde devam ettirmek istiyoruz. Biz ayrı partiyiz çünkü farklı düşünüyoruz. Ayrı ayrı düşünmesek farklı partide olamayız. Ama bizim şu anda ortak paydamız var. Artık bu sistem ülkemizi yönetemiyor. Çünkü tek adam rejiminde yanlışlar üst üste oluyor. Ortak akıl oluşmuyor. Bir kişinin yaptığı yanlış tüm ulusumuzu etkiliyor. Biz diyoruz ki nasıl genel başkanlarımız Ankara’da ittifakı becerebiliyorlarsa biz de il ve ilçelerimizde bu ittifakı en iyi şekilde yürütmek zorundayız. Çünkü halka karşı bizim bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk neticesinde yapılacak ilk seçimde millet ittifakını iktidara taşıyacağız. Güçlendirilmiş, demokratik, parlamenter sistemi tekrar getireceğiz. Bazıları bu demokratik parlamenter sisteminin altı yok diyor. Bu konuda ilk başta kuvvetler ayrılığı olması lazım. Yasama ve yürütmenin farklı kişilerde oluşması lazım. Pandemi sürecinde laik eğitim yok oldu. Dış politikada, komşularımızın hiç birisiyle iyi değiliz. En son Gara’da yapılan bir operasyonun tamamen yanlış olduğunu, bu operasyonu iç siyasette değerlendirmek istedikleri için bu yanlışı yaptılar. Çünkü oradaki 13 hatta 16 şehidimizin bence bu iktidarın tüm sorumluluğunda olduğunu düşünüyorum. Bu yanlışların olmaması için biz Türkiye genelinde millet ittifakını iktidara taşımak için elimizden gelen her şeyi yapmakla mükellefiz” ifadelerini kullandı.  

13 İLÇEDE YATIRIM YAPIYORUZ 
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de olası bir seçimin yakın olduğu yönünde değerlendirmelerde bulundu. Gürün ziyaretlerde özetle, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuruluş ayarlarına mutlaka getirmeliyiz. Millet İttifakı, Muğla ve Fethiye’de de iyi kurulup; yürütülmelidir. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nı kurup genişletti. Ayrılıkları konuşup, tartışma dönemi değil. Genel merkezimizin hedeflediği güçlendirilmiş parlamenter sisteme yeniden dönülmelidir. Türkiye’nin kurtuluşu da sistemin değiştirilip, parlamenter sisteme dönüşten geçiyor. Arkadaşlarım da ifade ettiği gibi biz adeta birbirimizle yürümek mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim ana hedef ve ilkemiz T.C devletini kuruluş ayarlarına tekrar getirmek. Yukarıda kurulmuş olan bu ittifakın bütün gerekçesiyle Muğla’mızda, Fethiye’mizde de çok sıkı bir şekilde kurulması ve yürünmesi gerekiyor. Çünkü ülkenin kuruluş ayarlarına tekrar dönebilmesi ve ülkenin güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme getirilmesi için bu birlikteliğimiz, olağanüstü tarihi bir misyon taşıyor. Hepimizin bu konuda görev yapması ve olması gerekenler konusunda en az hatayla bu birlikteliğin seçimlerde ve seçimlerden sonra da birlikte oluşturacağımız o rehabilitasyon döneminde birlikte olmamız gerekiyor. Bu doğrultuda birlikteyiz. Anlaşmazlık olarak herhangi bir konuda anlaşmazlık olduğunu düşünmüyorum. Belediye başkanlarımızla birlikte 13 ilçede yatırımlarımızı yapıyoruz. Bunu hiç ayrım yapmadan yapıyoruz.  Mesela bugün arıtmanın temelini atacağız ama Eşen’de ve Ölüdeniz’de daha önce arıtma sistemimizi açtık.  Şimdi yaptığımız işlemle Muğla’nın iki misline çıkarttığımız kapasitesiyle 20-25 yıl hizmet edecek bir alt yapı yapıyoruz. Bunlar bizim ortak koyduğumuz hedefler.
 İlk seçimde Millet İttifakı iktidara gelmelidir. Hep muhalefette belediye başkanlığı yaptım. CHP’nin iktidarında da belediye başkanlığı yapmak istiyorum. İlçe örgütleri olarak yaptığımız hizmetleri halka sizler anlatmalısınız. Bodrum’dan Seydikemer’e kadar yatırımlar yapıyoruz” dedi.    

İYİ PARTİ DE ZİYARET EDİLDİ 
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban açıklamasında, “Bizim ortak paydamız, ortak noktamız Fethiye. Fethiye’ye yapılan hizmetleri konuşacağız. Yapılacak olan hizmetlerle ilgili fikir istişaresinde bulunacağız. 2018 yılı genel seçimler öncesinde İyi Parti seçime girmesin diye demokrasiye bir tuzak, kumpas kuruldu. Bu kumpası CHP’nin 15 milletvekilinin hamlesiyle eledik. 2019 yerel seçimlerde CHP ile girmiş olduğumuz Millet İttifakında İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere birçok büyükşehirde, il ve ilçelerde Millet İttifakı adayları, seçim kazandı. İnşallah önümüzdeki seçimlerde bu ittifakı, derinden bir şekilde tesis ederek, onararak, büyüterek, ilerleterek vatandaşlarımızın teveccühleriyle, takdirleriyle, oylarıyla iktidara taşıyacağız. Sonrasında, hukukun ortadan kalktığı, vatandaşın üstüne karabasan gibi çöktüğü tek adam rejimini ortadan kaldırarak tekrardan güçlendirilmiş, demokratik, parlamenter sistemi ülkenin başına getireceğiz” şeklinde konuştu. 


 

Bakmadan Geçme