ÇEVRE BAKANLIĞI VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY MI EDİYOR?

Muğla Milletvekili Suat Özcan 6 Ekim Salı günü Yatağan'da meydana gelen yoğun siyah duman vesilesiyle bir açıklama yaptı.

  • 776
ÇEVRE BAKANLIĞI VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY MI EDİYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlık verileri şeffaf bir şekilde paylaşmıyor

Yatağan ilçemizin hava kirliliği ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na soru önergeleri verdiğini belirten CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan,“Bakanlık bir soru önergesine hava kalitesi ölçüm cihazında yazılım güncellemesi yapıldığını, bir diğer soru önergesine ise Muğla ili genelinde 7 adet hava kalitesi ölçüm cihazı olduğunu ve ölçümleri www.havaizleme.gov.tr adresinden yapılabileceğini tarafıma iletmiştir. Ancak bu bilgiler ışığında www.havaizleme.gov.tr adresine girildiğinde sadece 1 verinin vatandaşlarla paylaşıldığı ve bunun Muğla Merkez’e ait olduğu görünmektedir. Bakanlık iddia ettiği gibi diğer 6 istasyonun verilerini şeffaf bir biçimde vatandaşlarla paylaşmamakta verileri gizlemektedir.” diye açıklama yaptı. 

Bakanlık vatandaşın aklıyla alay ediyor 

Eğer hava izleme mekanizması çalışıyor olsaydı, bu veriler kayıt altına alınır ve gerekli idari süreçler ve yaptırımlar yapılırdı diyen Özcan;“Durum bu kadar ortadayken, verileri vatandaşlardan saklayan Bakanlık vatandaşın aklıyla alay etmekte, üzerine düşen yaptırım gücünü kullanmamaktadır.” dedi.
 

Bakmadan Geçme