Cenaze namazında sosyal mesafe kuralı Fethiye'de de uygulandı

Fethiye'de cenaze merasimlerinde, sosyal mesafe kuralına uyulup saf tutanlar arasında bir buçuk metreyi bulan boşluklar bırakılıyor.

  • 9735
Cenaze namazında sosyal mesafe kuralı Fethiye'de de uygulandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de cenaze merasimlerinde, sosyal mesafe kuralına uyulup saf tutanlar arasında bir buçuk metreyi bulan boşluklar bırakılıyor. Fethiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Osman Musluk, “Cenaze ve Defin İşleri Şefliği olarak cenaze merasimlerini bir buçuk metrelik boşluklar halinde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı da namaz öncesinde uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.   

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, korona virüsü önlemleri kapsamında cuma ve vakit namazlarının cami ve mescitlerde cemaatle kılınmasına ara verilmişti. Kararın ardından Fethiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Cenaze ve Defin İşleri görevlileri, korona virüsü tedbirlerine harfiyen uyuyor. Fethiye’de korona virüsü tedbirlerinin alındığı günden bu yana özellikle cenaze namazı kılma, yıkama ve defin işlemlerinde kendilerine gönderilen tedbirler doğrultusunda işlem yapan Fethiye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü özellikle cenaze namazı öncesinde ailelere uyarılarda bulunuyor. 

Sağlık İşleri Müdürü Osman Musluk, “Cenaze namazı sırasında vatandaşları bir buçuk metrelik sosyal mesafe konusunda uyarıyorum. Vatandaşlarımız da bu kurala uyuyorlar. Kıldırdığımız cenaze namazları ve diğer cenaze hizmetlerinde görevli arkadaşlarla sık sık toplantı da yapıp hem kendi sağlığımızı hem de vatandaşların sağlığını korumak için gerekli önlemleri alıp; evde kalmaları konusunda da uyarılarda bulunuyoruz. Cenaze hizmetleri olarak Fethiye Belediyesi adına gece gündüz hizmetteyiz” dedi. 

Bakmadan Geçme