Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatan sergi

Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi, Fethiye'de Erasta AVM içerisinde ziyarete açıldı. Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan sergi, öğrencilerden ve vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

  • 2880
Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatan sergi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Binlerce orijinal savaş malzemesinin yer aldığı Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi, Çanakkale Zaferi’ne ve tarihe ışık tutuyor. O dönemde kullanılan silahlardan tıp malzemelerine, askeri kıyafetlerden gökyüzünde çarpışan mermilere kadar her şeyin yer aldığı sergide savaşla ilgili bilgilere de yer veriliyor. 1 Kasım tarihine kadar açık kalacak ücretsiz serginin sabah 10.00’dan akşam 22.00’a kadar gezilebileceği kaydedildi. 

Çanakkale Gezici Müzeler Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan yaptığı açıklamada, “Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisini 10 yıldan bu yana ülkemizin çeşitli yerlerinde halkımız ile buluşturuyoruz. Müzemiz, Çanakkale’ye gitme imkanı olmayan vatandaşlarımızözellikle öğrencilere yönelik bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu Fethiye’ye 3. gelişimiz. Her gelişimiz de büyük bir ilgi ile karşılaşıyoruz. Bu yıl da Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu müze tekrar Fethiye’ye getirildi. 1 Kasım’a kadar sabah 10.00’dan akşam 22.00’a kadar ücretsiz gezilebilecek. Sergide bizim en büyük savaşımızın kazanıldığı döneme ışık tutuyor. 104 yıllık bin parça bu müzede yer almaktadır” dedi. 


 

Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatan sergi
Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatan sergi
Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatan sergi

Bakmadan Geçme