'Çanakkale Geçilmez' sözü tarihe altın harflerle yazıldı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

  • 868
'Çanakkale Geçilmez' sözü tarihe altın harflerle yazıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demir mesajında, “Aziz milletimizin övünç kaynağı, milli birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergelerinden Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıldönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimize minnet duygularımız her geçen gün katlanarak büyümektedir.” dedi.
Her coğrafyadan Mehmetçiğin Türk milletinin var oluş mücadelesine katkı sağlamak için şehit olduğu Çanakkale’nin altın harflerle tarihe yazılan bir yer olduğuna vurgu yapan Demir, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözleriyle dünyada destanlaşan bu zafer, aziz milletimizin dünyanın sözde uygar güçleri karşısında vatanını savunma gücünü asla hafızalardan silinmeyecek biçimde göstermiştir. Milletimizin kazandığı bu zafer, tarihin yeniden yazılmasına, haritaların tekrar çizilmesine ve dünya dengelerinin değişmesine yol açmıştır. Çanakkale, her coğrafyadan Türk milletinin var oluş mücadelesine katkı sağlamak için canlarını ortaya koyan yüzbinlerce Mehmetçiğin kahramanlaştığı “Çanakkale Geçilmez” sözünün tarihin altın harflerine yazıldığı yerdir.” dedi.
Demir, Türkiye’nin bugün de milletin huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadelesinin sürdüğüne dikkati çekerek “Bugün de vatan topraklarımızı savunmak, milletimizin huzur ve sükununu bozmak isteyenlere karşı amansız mücadelemiz yurt içinde ve yurt dışında sürmektedir. Bağımsızlığımızı bizlere emanet eden şehitlerimize layık olmak zorundayız.Bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.


 

Bakmadan Geçme