Can dostlara sobalı koruma

Fethiye'de geceleri hava sıcaklığının iyice düşmesinden dolayı Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki kedi ve köpekler soba ile ısıtılıyor. Yüze yakın kedi ile 300 köpeğin günlük bakımını yakından takip eden görevli veteriner hekimler ile diğer görevliler can dostların sorunlarını çözmek için çaba sarf ediyor. Turizm bölgesinde tatilcilerin yazlıklarından ayrılması ile sokağa bıraktıkları kedi ve köpekler barınaktaki sayıyı arttırdı. Veteriner Hekim İsmet Karaisaoğlu özellikle bölgedeki turistik yerlerde yaşayanların bıraktıkları kedi ve köpekleri barınağa getirip bakımlarını sağladıklarını söyledi.

  • 6754

Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki kedi ve köpek sayısında yaz mevsimine göre önemli derecede artış var. Fethiye’de tatilcilerin sokağa bıraktıkları can dostları toplayıp, barınağa getiren görevliler kedi ve köpeklerin bakımlarını ve kısırlaştırılmalarını sağlıyor. Hava sıcaklığı geceleri iyice düşünce barınaktaki kedi ve köpekler yakılan sobalar ile ısıtılıyor. Veteriner Hekim İsmet Karaisaoğlu, “Şuan barınakta 300 köpek ve 100 tane kedi olmak üzere 400 tane hayvanımız var. Hem kedi hem de köpek bölümünde sobalar var. Havaların soğumasıyla birlikte hayvanların üşümemesi için sobalarını yakıyoruz. Her sabah hayvanların barındığı odaların temizlikleri yapılıyor. Mamaları ve suları veriliyor. Hasta olan hayvanların tedavisi yapılıyor.Son iki ayda barınaktaki köpek sayısı oldukça arttı. Çünkü Fethiye’ye tatile gelenler getirdikleri köpekleri bırakıp gidiyorlar. Bizde barınak olarak hayvanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Barınağa hayvanlar daha çok Seydikemer sınırından geliyor. Çünkü genellikle köpekler oraya bırakılıyor. Ağırlıklı olarak Göben, Karamersin, Ölüdeniz’den gelen ihbarlar sonucu sokak hayvanlarını alıyoruz ve barınağımıza getiriyoruz. Çalış bölgesinde hayvanlar çok. Çünkü orada yerli ve yabancı örgütlü hayvan severler var. 5199 sayılı yasaya göre kısırlaştırılmış ve aşıları yapılmış köpekleri alamıyoruz. Bu yasada ‘parklar, yollar, bahçeler belediyeye aittir. O köpeklerde belediyenin köpekleridir’ diye bir madde var. Fethiye’ye tatile gelenlerin bıraktıkları köpeklerin çoğunluğu barınakta. Yaptırım olmayınca bizde sokakta kalan hayvanları almak zorunda kalıyoruz. Eğer caydırıcı bir yaptırım olursa onlarda köpeklerini bırakmaktan imtina ederler. Biz burada hayvanlara ne kadar iyi barksak bakalım burası hayvanlar için bir yetimhane. Onların gözlerine baktığınız zaman bir masumiyet görüyorsunuz. O masumiyette bizi yeterince üzüyor. Buradan köpek almak isteyenlerden herhangi bir şartımız yok. Bize kimlik bilgilerini ve adreslerini verdikleri zaman yeterli oluyor. Ayrıca buradaki hayvanlar için bir paket mama bile alabilirler” dedi.

KISIRLAŞTIRILIP, ÇİP TAKILIYOR 
Kısırlaştırma operasyonu geçiren bir çoban köpeği hakkında da bilgi veren veteriner hekim Karaisaoğlu, “Biz hayvanları kısırlaştırdıktan sonra bakanlığın zorunlu hale getirdiği bir numara veriyoruz ve arkasına da cip takıyoruz. Cip okuma aleti sayesinde hayvana yapılan işlemler öğrenilebilir” dedi.

KAMERA SİSTEMİ İLE İZLENİYOR
Hayvan barınağı kamera sistemiyle de 7/24 izleniyor. Fethiye hayvan barınağında 10 tane kamera olduğunu belirten Karaisaoğlu, “Biz bu durumdan çok mutlu olduk. Çünkü burada hayvanların uyutulduğu iddia edildi. Ama bizim hiçbir şekilde böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bizler bu hayvanları sevmesek zaten bu iş yapılmaz. Eleştiri tabii ki olacak ama gelip burayı görsünler. Bizimde hesap verdiğimiz kurum müdürlerimiz var” diye konuştu. 

Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma
Can dostlara sobalı koruma

Bakmadan Geçme