Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'

Seydikemer'in Kayadibi Mahallesi'nde bulunan Şehit Er Feruz Zorlu İlkokulu ve Ortaokulu'na yapımı tamamlanan kütüphanenin açılış töreni gerçekleştirildi.

  • 1942
Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği, Türkiye’nin gelecek nesillerinin bilgiye kolay ulaşması ve bilgi gücünü kullanarak geleceğe hükmedebilmeleri için Seydikemer’de Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlkokulu ve Ortaokulu’na kütüphane kazandırdı. Kütüphanenin açılış törenine; Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer ilçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği İkinci Başkanı ve AK Parti Fethiye İlçe Başkan Aday Adayı Adem Camuz, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Kayadibi Mahalle Muhtarı Yusuf Özbek, Okul müdürü Bülent Vardaroğlu, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. 
Tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Okul müdürü Bülent Vardaroğlu ve Kayadibi Mahalle Muhtarı Yusuf Özbek yaptı. 
CAMUZ, “GÜCÜ ELİNDE BULUNDURANLAR ZAMANA HÜKMEDECEKLERDİR”
Türkiye’nin geleceği olan gençleri bilgi ile donatmak istediklerinin altını çizen Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği İkinci Başkanı ve AK Parti Fethiye İlçe Başkan Aday Adayı Adem Camuz törende yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Derlerki bir kütüphane yaptırmak bir hapishane kapattırmaktır. Bugün burada yapmış olduğumuz tam olarak da budur. Ben inanıyorum ki bizler bugün burada bu kütüphaneyi açarak bir hapishanenin kapılarına kilit vurmuş oluyoruz. Çünkü bilginin olmadığı yerde cehalet, cehaletin olduğu yerde suç, suçun olduğu yerde ise ceza vardır. Bizler çocuklarımızı, geleceği şekillendirecek bilgiyle donatmak istiyoruz. Ancak bunu yaparken de köklerinden kopmasın istiyoruz. Bu kütüphaneler geleceği kucaklamak isteyen gençlerimizin köklerini hatırlatan birer yapı taşı olacaklardır. Nasılki bir ağacın dallarının yapraklarının, meyvelerin oluşabilmesi için bir köke ihtiyacı varsa bir toplumunda millet olabilmesi için aynı şekilde sağlam bir köke ihtiyacı vardır. İşte o sağlam kök geçmişini araştıran ve geleceğini geçmişinden aldığı güçle şekillendirmekten korkmayan fertlerde vücut bulacaktır. Seydikemer’de üretim yapan, Seydikemer’in eşsiz doğasından suya dem vurup değere üreten sektörümüzün saygı değer temsilcilerine yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Bilgi güçtür. Gücü elinde bulunduranlar zamana hükmedeceklerdir. Gelecek bilgiye sahip olan insanların ellerinde şekillenecektir. O nedenle çocuklarımızın bilgiye ulaşımlarını kolaylaştırmalıyız. İletişim çağında yaşıyoruz. Bilginin hızlı ve sürekli dolaşımına tanıklık ediyoruz. Bu hızlı dolaşım içinde bize fayda saplayacak ne kadar bilgiyi kendimize alabilirsek hayatımıza da o kadar anlam katabiliyoruz demektir. Bizi yarınlara taşıyacak olan yegane rehber bilgidir.” 
Teknolojinin hızla geliştiği ve dijitalleşen çağda kağıda basılmış kitapların her zaman önemini koruyacağını dile getiren Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, “Çağımızda internetin her noktaya ulaşabildiği bir dönemden geçiyoruz. Bilgi parmaklarımızın ucunda ama şunu itiraf etmek gerekir ki saman bir kağıda bile basılmış olsa o kitapta elde ettiğimiz lezzeti hiçbir dijital ortamda bulamayız. Bundan yüzlerce yıl önce yazılmış bir kitabı okumak inanın bizlere çok şey katacaktır” dedi. 
Konuşmasında gençlere seslenen, gençlerin hem ülkenin hem de kendi gelecekleri için ilk ve tek yapmaları gereken şeyin okumak olduğunun altını çizen Türkan, “Hassas günlerden geçiyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Bizlerin daha huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi adına canlarını feda eden şehitlerimize sizlerin huzurunda bir kez daha rahmetle anıyorum, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Sizlerin kendilerinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Hayatın her sahasında yetişmiş bireyler olarak bu ülkenin ve kendinizin geleceğine yatırım yapmanız lazım. Bununda ilk ve en önemli formülü okumak” diye konuştu. 
Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, “Göreve başladığım günden itibaren ilçe genelinde okuma alışkanlığının kazandırılması için tüm kurum müdürlerimizle, sivil toplum kuruluşları ile belediye başkanımızla, ilçe milli eğitim müdürümüz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte bir çalışma içerisindeyiz. Amacımız kitap sevgisini, kitap kokusunu, kitabın yaprağına değerken alınan hazzın yeni yetişecek çocuklarımıza, geleceğimiz olacak bu nesillerimize aşılanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Seydikemer’de 2 yıl önce açılışı gerçekleştirilen ilçe kütüphanesinde geçen yıl yapılan istatistiki çalışmalarda; Muğla genelinde 13 ilçe içerisinde kütüphaneyi ziyaret etme, kütüphanede bulunda ve kütüphaneden kitap olmada Seydikemer’in birinci olduğuna dikkat çeken Kaymakam Gökçekuyu, “Seydikemer’de gençlerimiz ve vatandaşlarımız kitaba karşı büyük bir ilgi duyuyor. Özellikle ilçe kütüphanemizin açılmış olması bu açığı bir nebze olsun kapattı. Yaklaşık 3-5 ay içerisinde 100 kitabın üzerinde kitap okuyan öğrencilerimiz var, esnafımız var, ilçe merkezinde yaşayan vatandaşlarımız var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile organize ettik. Tüm ilçe genelindeki okulların taşıma yoluyla ilçe merkezinde kütüphaneyi ziyaret etmesini istedik. Çünkü hayatında hiç kütüphane görmemiş öğrencilerimiz var. Kütüphane ortamını görsünler, istediği raftan istediği kitabı seçsin, kütüphanede vakit geçirsin istiyoruz ve bunda da başarılı olduğumuzu inanıyorum. Bu alışkanlığı kazandırmaya çalışırken bazı okul müdürlerimiz işi çok büyük hassasiyetle sahiplendiler. Okul Aile Birliği, STK, Belediye, hayırseverler vasıtasıyla kendi okullarına kütüphane kazandırmaya başladılar. Bu bizim için sevindirici bir tablo. Bu okulumuzda açılan kütüphane de ilçe genelinde kitap okuma alışkanlığını kazandırma noktasında bir taş daha koymuş olduk. Bu kütüphanenin oldukça işler vaziyette kullanılması, yıpratılması, eskimesi, kitapların eskimesi gerekiyor. Bunu da öğrencilerimiz yapacak. Bu kütüphane süs olsun diye yapılmadı. Bu okulda kütüphanenin açılması aynı zamanda manidar. Şehidimizin isminin yaşatıldığı bir okul. Şehidimiz Ferruz Zorlu. Burada adı yaşatılıyor. Hem okulda ismi yaşatılan şehidimize, tüm şehitlerimize Allah2tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından 7’nci sınıf öğrencisi Elif Naz Oruç ‘Hazindir Bir Kitap’ isimli şiiri seslendirdi. Daha sonra protokol üyeleri kütüphanenin açılmasına destek verenlere teşekkür belgelerini sundular. Teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Türk ve Dünya edebiyatı klasiklerinin rafları süslediği, romandan şiire, hikayeden masallara kadar kitapların yer aldığı kütüphaneyi gezen protokol üyeleri zaman zaman ellerine aldıkları kitapları da incelediler. 

Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'
Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'
Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'
Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'
Camuz, 'Bilginin Olmadığı Yerde Suç Ve Ceza Vardır'

Bakmadan Geçme