Cam Üfleme Sanatını Yarım Asra Sığdırdı

Kültür bakanlığı cam üfleme sanatçılarından Coşkun Keskin yarım asırdan bu yana cam üfleme sanatını yaşatmaya çalışıyor. Fethiye'de sahil taksi arkasındaki stantta yaz, kış birbirinden güzel cam eserler ortaya koyan cam üfleme sanatçısı Coşkun Keskin 19 yıldan bu yana Fethiye'de yerli ve yabancı turistlere de hizmet vererek yoğun ilgi çekiyor.

  • 2662
Cam Üfleme Sanatını Yarım Asra Sığdırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurdumuzun değişik illerinin yanı sıra pek çok Avrupa ülkesi ile ABD ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen talepleri de hazırlayıp kargo ile gönderen Coşkun Keskin cam üfleyerek yaptığı eserlerinin sevgililere önemli bir anı olduğunu söyledi. Küçücük masasında sabahtan akşama kadar cam üfleyerek sanatını yaşatan Coşkun Keskin kültür bakanlığı tescilli cam üfleme sanatçısı olarak yarım asırdır hizmet verdiğini ve pek çok gence bu sanatı öğrettiğini söyledi.

49 yıldan bu yana cam üfleyerek birbirinden değişik hediyelik objeler yaptığını söyleyen Keskin “Gelen siparişleri hazırladıktan sonra müşterilerin beğenerek gülümsemeleri bana yetiyor” dedi. Keskin “49 yıldır bu mesleği yapıyorum. Kültür bakanlığı sanatçısıyım. 12 senedir tescilli sanatçıyım. Bu sanat Türkiye’de bitmekte. Fethiye’de 19 seneden beri bunun mücadelesini veriyorum. Amacımız sadece para için değil. Sanatımızı aşk ve sevgi için yapıyoruz. Bu sanatı yaşatmak istiyoruz. Sevgililer gününde ilgi çok iyiydi. Sadece bugün değil her gün böyle ilgi görüyoruz. Sevenlerimiz yetiyor. 19 senedir Fethiye’de vermiş olduğumuz güzel bir ahlak, emek, onlara karşı sevgi saygı vermemiz yetti. Sevgililer gününde en çok kalp, balık, çiçekler laleler çok talep ediliyor. Özel sipariş verenler çok. Mesela dün pusula yaptık. Herkes beğendi. Önceden 10 TL ile başlamıştık. Şimdi fiyatlar 25-30 TL ile başlıyoruz, 150 TL’ye kadar çıkıyor. Amacım cam üfleme sanatını daha çok gençlere öğretmeye devam etmek” diye konuştu. 

Cam Üfleme Sanatını Yarım Asra Sığdırdı
Cam Üfleme Sanatını Yarım Asra Sığdırdı
Cam Üfleme Sanatını Yarım Asra Sığdırdı
Cam Üfleme Sanatını Yarım Asra Sığdırdı

Bakmadan Geçme