Çalış Plajı'nda Hazırlıklar Son Aşamada

Dünyanın gözde turizm merkezleri arasında Çalış Plajı'nda sezon hazırlıkları son aşamaya geldi. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından plajda temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Dernek ekipleri tarafından yapılan temizlik faaliyetlerinin son aşamaya geldiği ifade edildi. 

  • 2438
Çalış Plajı'nda Hazırlıklar Son Aşamada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın gözde turizm merkezleri arasında Çalış Plajı’nda sezon hazırlıkları son aşamaya geldi. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından plajda temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Dernek ekipleri tarafından yapılan temizlik faaliyetlerinin son aşamaya geldiği ifade edildi. 

Çalış Plajı’nda sezon öncesinde temizlik çalışmaları makine ile yapılırken; bu yıl korona virüsü salgınından dolayı çalışmaların geç başladığı kaydedildi. Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama dönemi olduğu için plajda ekipler çalışmalarını kürek ve tırmıkla yapıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Çalış Plajı’nda da Sağlık Bakanlığı’nın plaj ve yüzme alanlarına yönelik Kovid-19 tedbirleri genelgesi uygulanacak. Plaj alanında kalabalık oluşmasını engellemek için sosyal mesafe kurallarına uygun kapasite belirlenecek. Şemsiye ve şezlonglar arası, belirlenen mesafeye uygun olacak şekilde düzenlenecek. Plajlarda sigara içmek de yasaklandı. Tedbirlere uymayanlar için kanuni işlem uygulanacağı öğrenilirken, şezlonglar her kullanım sonrası dezenfekte edilecek.  

Plaj Sorumlu Müdürü Uğur Toklu yaptığı açıklamada, “Bu yıl korona virüsü salgınından dolayı plajda çalışmalarımıza geç başladık. Geçtiğimiz yıllarda plajı makine ile yapıyorduk. Caretta Carettaların yumurtlama dönemi olduğu için; plajı çalışma arkadaşlarımızla tırmık, kürek ve kendi imkanlarımızla temizliyoruz. Birkaç gün içinde şemsiye ve şezlonglarımızı da yerleştiriyoruz. Normalde şemsiye aralarında 5 metre mesafe bırakıyorduk. Bu yıl 6 metreye çıkaracağız. Korona virüsüne karşı gerekli önlemlerimizi alacağız. Şu anda plajda 4 tane Caretta Caretta yuvası bulunmaktadır. Çöplerimizi de arkadaşlarımızla birlikte toplamaktayız. İnşallah herkes için iyi bir sezon olur” dedi. 


 

Çalış Plajı'nda Hazırlıklar Son Aşamada
Çalış Plajı'nda Hazırlıklar Son Aşamada
Çalış Plajı'nda Hazırlıklar Son Aşamada
Çalış Plajı'nda Hazırlıklar Son Aşamada

Bakmadan Geçme