• Haberler
  • Spor
  • Çağlar, 'Her türlü spor aktivitesi çocukları kötü alışkanlıklardan koruyor'

Çağlar, 'Her türlü spor aktivitesi çocukları kötü alışkanlıklardan koruyor'

Fethiye Yeşilüzümlüspor Altyapı Antrenörü Saltuk Buğra Çağlar, Fethiye'de gençlerin amatör futbola olan ilgisi ve amatör futbolun gidişatı hakkında açıklamalarını FRT TV mikrofonlarına yaptı.

  • 1047
Çağlar, 'Her türlü spor aktivitesi çocukları kötü alışkanlıklardan koruyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de gençlerin kötü alışkanlıklardan arınması ve spor yapması için Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çalışmaları devam ediyor. Fethiye Yeşilüzümlüspor Altyapı Antrenörü Saltuk Buğra Çağlar, Fethiye’deki gençlerin spora olan ilgisinden ve amatör futbolun gidişatı hakkında FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çağlar, 'Her türlü spor aktivitesi çocukları kötü alışkanlıklardan koruyor'
“Liglerin başlamasına 1 ay kaldı, sponsorları desteğe davet ediyorum”
Yeşilüzümlüspor Altyapı Antrenörü Saltuk Buğra Çağlar: “Yeşilüzümlüspor altyapı antrenörüyüm. Yaklaşık olarak 3 yıldır bu kulübe hizmet etmekteyim. Futbol olayının gerçek anlamda profesyonel olarak algılanmaya başladığı ilk aşama amatör futbol olduğu için buraya amatör lig deniyor. Daha sonra bu işin daha ciddiye bindiği BAL ligi gibi gittikçe profesyonelleşen liglerimiz var. Burada sporcular futbolunun karşılığını maddi olarak da almaya başlıyor. Gerek gençler ile gerek ağabeyler ile bu şekilde ilerlemekteyiz. Liglerin başlamasına 1 ay gibi kısa bir zaman kaldı. Elimizden geldiğince antrenmanlarımız 5-6 gün oluyor. Gerek kondisyonlarımızla güç, taktik ve strateji gibi haftanın 5-6 günü antrenman yapmaktayız. Maddi olarak çoğu kulüp gibi bizim de zor durumda kaldığımız oluyor.  Bunların sebebi biraz da sponsorlar ile alakalı. Fethiye küçük bir yer olduğu için sponsor bulmakta zorlanabiliyoruz. Gerekli durumlarda eşimizden dostumuzdan kendi cebimizden de verdiğimiz oluyor. Sponsorlara mesajım bence gerekli desteklerini sağlamalılar” diye konuştu.


“Velilerin çocuklarına destek olması için maçlarına gelmesi lazım”
Altyapı Antrenörü Çağlar: “21-22 Ekim’de altyapı maçları başlıyor. Altyapılarda tribüne katılım çok az oluyor. Burada da sorumluluk alması gereken kişiler veliler. Velilerin öncelikle kendi evlatları için gelmesi gerekiyor. Destek olmak amaçlı çevresini de getirtmeliler. Velinin çocuğuna destek olması sporcumuza ayrıca bir destek oluyor. Hiç maça gelmeyen seyircilerimiz için bence 21-22 Ekim çok güzel bir zaman” ifadelerini kullandı.


“Her türlü spor aktivitesi çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutar”
Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması hakkında konuşan Çağlar: “Küçük yaşta spora başlayan bir çocuk bunu zamanında ciddiye bindirebiliyor. Çocuk için iyi oluyor, kötü alışkanlıklar için vakti olmuyor. Spor yapan çocuk dışarıda arkadaşlarına karşı iyi örnek oluyor. Her türlü spor aktivitesi çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutar” dedi.


“Amatör liglerde sağlıkçı sorunu var”
Son olarak Antrenör Çağlar: “1.Amatör ve 2.Amatör liglerde ve amatör liglerimizde çok fazla sağlıkçı açığımız var. Çoğu maçlarda sağlıkçı olmuyor. Bunun gelişip düzeleceğini umut ediyorum. Güvenlik önlemleri artabilir. Hakemlerimiz, onlarda tecrübe kazancak ama geliştirilebilir. 1.Amatör’de mücadele edeceğiz. Umarım Süper Amatör’e çıkabiliriz. Tüm taraftarlarımızı maçlara bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Bakmadan Geçme