Büyükşehir Belediyesi'nden İmar Çalıştayı
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Barosu işbirliğiyle kentleşme, imar, inşaat, kat mülkiyeti hukuku uygulamaları çalıştayı düzenlendi. Alanında uzman hocaların katıldığı çalıştay iki gün sürdü.

Prof. Dr. Oğuz Sancakdar; “Kentleşme ve imar çok önemli iki konu”
Prof. Dr. Oğuz Sancakdar; “Kentleşme, imar uygulamalarıyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Barosunun daveti üzerine geldim. Kentleşme ve imar çok önemli bir konu. Ancak Muğla üzerinde çok daha önemli. Çünkü turizmin yoğun olduğu Bodrum, Marmaris gibi ilçeler olmak üzere tüm ilçeleri ilgilendiriyor. Bu çalıştay imar yaptırımları ile ilgili güncel bilgiler aktarıldı” dedi.
İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Onur Demirtaş; “İmar hukuku uygulamalarında yaşanan sorunları değerli hocalarımızla tartışma fırsatı bulduk”
Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Onur Demirtaş “Muğla Büyükşehir Belediyemiz ve Muğla Baromuz işbirliğiyle kentleşme ve imar uygulamaları çalıştayı düzenledik. Konusunda uzman değerli hocalarımızla, odalarımız, ilçe belediyelerimizin katılımlarıyla birlikte, yerel yönetimler uygulamalarında, imar hukuku uygulamalarında yaşanan sorunları çoğulcu bir yaklaşımla tartışma fırsatı bulduk” dedi.
Başkan Aras; “Ülkemizde kentleşme ve imar konularında hukuki olarak mevzuat çok sık değişiyor.”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Muğla Barosu ile ülke gündeminde olan imar hukuku ile ilgili önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi ve çalıştaya katkı sunan değerli hocalara teşekkür etti.
Başkan Aras, “Ülkemizde kentleşme ve imar konularında hukuki olarak mevzuat çok sık değişiyor. Yetki, görev, uygulamada yerel yönetimlerle bakanlık ve diğer kurumlar arasında bu karmaşanın giderilmesi, kentlerimizi koruyan imar uygulamaları yapılması, rantın ve yağmanın önüne geçilebilmesi gibi birçok başlıkta imar ve hukuk karşı karşıya geliyor. Bizler kentlerimizi betonlaşmaya karşı korumak isterken, değişen kanunlarla yetkiler elimizden alınarak koruma alanları yapılaşmaya açılmak isteniyor. Burada hukuk devreye giriyor. Düzenlediğimiz çalıştayla imar ve hukukun işleyişinde yaşanan sıkıntıları değerli hocalarımızla, barodan, ilçe belediyelerimizden katılımla çoğulcu bir anlayışla ele aldık. Sorunları, problemleri herkesin fikrini alarak, aynı masada bir araya gelerek çözeceğiz. Tüm hocalarımıza çalıştaya verdikleri katkılar için teşekkür ediyorum. Muğla’mızı geleceğe tüm değerleri ile koruyarak, betonlaşmasına müsaade etmeden özgün mimarisi ile miras bırakacağız.” dedi.
Bakmadan Geçme





