Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi

Fethiye Yarımadası'nda yer alan Büyük Samanlık Koyu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün oluru Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı ile Fethiye Kaymakamlığı'na tahsis edildi. Fethiye Kaymakamlığı da koyun bakım ve işletmesini Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'ne verdi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve AK Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk koyda inceleme yaptı. İlçe Başkanı Öztürk konuyla ilgili açıklama yaptı.

  • 9192
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Samanlık Koyu’nda gerekli çalışmaların devam ettiğini kaydeden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk; burayı vatandaşların spor, piknik ve plaj için kullanabileceğini söyledi. Ailelerin günübirlik buraya gidebileceklerini dile getiren İlçe Başkanı Öztürk, koyun içerisinde büfe ve zorunlu ihtiyaçların karşılanabileceği tüm tesislerin yer alacağını belirtti ve bu tahsiste emeği geçenlere teşekkür etti. 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere Fethiye’miz birçok tarihi, kültürel, doğal turistik alanları içinde barındırıyor.
Bölgemizde halkımıza günübirlik dinlenme, spor, deniz ve plaj hizmetleri sunan özel işletmeler bulunuyor. Bunlar ’da güzel tesisler, önemli bir görevi yerine getiriyorlar ve turizme hizmet ediyorlar ancak; son yıllarda denizden faydalanabileceğimiz turizmin yanında Fethiye’de yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecek halk plajı tarzında tesislere ihtiyaç vardı. Bu konuda uzun yıllardan beri İnlice Plajımız, Fethiye Belediyesinin yönetiminde hizmet vermektedir. Ayrıca geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Karaot Plajı’nı, Fethiye Belediyemize tahsis ederek, Fethiye’mizin hizmetine sundu. Şimdi de yöremizin en güzel koylarından ve orman içi dinlenme yerlerinden biri olan Büyük Samanlık Koyu’nu halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi. 

Açıklamasını sürdüren İlçe Başkanı Öztürk, “Büyük Samanlık Koyu, Orman Bölge Müdürlüğümüzün oluru; Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayı ile Fethiye Kaymakamlığımıza tahsisi yapıldı. Kaymakamlığımız da koyun bakım ve işletmesini, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’ne verdi.
Konu bizim için çok önemli. Hemşerilerimiz burayı dinlenme spor, piknik için ve plaj olarak kullanacaklar. Ailecek günübirlik gidebilecekleri, güvenli hijyen şartlarını taşıyan büfe ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis olacak. Bu konuda gerekli düzenlemeler hızla devam ediyor. Fethiye Kaymakamımız Sayın Muzaffer Şahiner ile birlikte çalışmaları yerinde inceledik. Fethiyelilere yakışır çok güzel bir tesis haline getiriliyor. Büyük Samanlık Koyu’nun Fethiye’mize tahsisini gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, tahsisini yapılmasında desteklerini gördüğümüz Muğla Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Yavuz Demir, Sayın Yelda Erol Gökcan, AK Parti İl Başkanımız Sayın Kadem Mete, Muğla Orman Bölge Müdürümüz Sayın Yasin Yaprak ve tüm emeği geçenlere minnettarız. Plajımızın kullanıma ve sezona hazırlanması tamamlanmak üzere ancak; Tesisin kullanımı için, Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve turizm Bakanlığı ve diğer Bakanlıkların alacakları kararlar doğrultusunda hizmete açılacaktır. Pandeminin önlenmesi için bütün şartlar yerine getirilerek, halk sağlığı için gerekli hassasiyet gösterilecektir.
Yurdumuzun cennet köşelerin biri olan Fethiye’mizde vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde çocukları ile birlikte ailecek, Güvenle yararlanacakları, piknik ve plaj alanlarını halkımıza kazandırmaktan gururlu ve mutluyuz” ifadelerini kullandı. 

Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Büyük Samanlık Koyu, Fethiye Kaymakamlığına Tahsis Edildi
Yorumlar 3
serkan 01 Ağustos 2020 17:52

yok memlekete döviz getiren dayı ücret çoksa gelme zorlamı? ismi geçen kişilere akp ilçe başkanı yada kaymakam olamaz demedik ki?

İsmail Birtürk 30 Mayıs 2020 23:59

Çok güzel hayırlı olsun Fethiyemize, fakaat arkadaşlar Kaymakam bey tamam da bir parti ilçe başkanının üstelik Kaymakamla birlikte inceleme yapmaya ne hakkı var bu ne görgüsüzlük, parti yöneticileri kendilerini devlet yöneticisi olarak görmeye başladılar daha da kötüsü il mülki amirleri kendilerini iktidar partisinin mensubu gibi görüp bunu milletin gözünün içine soka soka fütursuzca yapmaları, bu ülkeye daha fazla yazık etmeyin, Kaymakam bey diyemiyor ki "kardeşim senin benimle gelmen doğru değil ; ben, Belediye Başkanı, Uygulama Otel Müdürü v.s. beraber gideriz" bunu demek çokmu zor, ayağını kaydırmalarından korkuyorsunuz herhalde.

Mustafa 29 Mayıs 2020 14:51

Güzel bir gelişme tabii kullanım, servis şart ve koşullarına bağlı. Ben yurtdışında yaşayan ve memleketime sıklıkla döviz ve turist getiren bir fethiyeli olarak giriş vb. için kişi başı 100 lerce lira ücret talep edilmesinin rahatsız edici olduğunu ifade ederek plajlarımızın özelliklede samanlık ve çevresindeki koyların çöp vb. Atıkların Fethiye çöp atık merkezindekinden de fazla bulunduğu bir bölgede utanç verici bir durumu Büyükşehir belediyesinin kasıtlı olarak bu bölgeyi umursamaması temizlik açısından Covid-19 den değil bu bölgedeki hastalık yayılmasıyla ilgili korkulması gerektiğini düşünüyorum. Şahsen ne kimseyi götürüyor ne de Kendim ailemle birlikte o tüm koylar bölgesini ziyaret ediyorum son 5 yıldır utandığım için yapılmayanlardan f olayı.

Bakmadan Geçme