Bugün Mevlid Kandili mi? İşte yanıtı

İslam toplumlarında asırlardır kutlanan Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi, rebiülevvel ayının 12. günü idrak ediliyor. Bu yıl Mevlid Kandili tarihi hangi güne denk geliyor merak edilirken 'Bugün kandil mi? 14 Eylül 2024 ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman, ayın kaçında, hangi gün?' sorularının yanıtları araştırılıyor.

  • 320

Mevlid Kandili, İslam dünyasında birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını güçlendiren bir gecedir. Müslümanlar bu özel gecede akrabalarına, komşularına ve ihtiyaç sahiplerine yardım ederler. Kandil gecelerinde, sadaka vermek, fakirlere yiyecek dağıtmak gibi hayır işlerine daha fazla önem verilir. Bu şekilde, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma ruhu canlanır. İslam toplumlarında asırlardır kutlanan Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi, rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Bu yıl Mevlid Kandili tarihi hangi güne denk geliyor merak edilirken "Bugün kandil mi? 14 Eylül 2024 ne kandili? Mevlid Kandili ne zaman, ayın kaçında, hangi gün?" sorularının yanıtları araştırılıyor.  

Bugün kandil mi, ne kandili sorusu, 14 Eylül Cumartesi gününün ilk saatlerinde pek çok vatandaşın araştırdığı konu oluyor. Mevlid Kandili dolayısıyla bugün gönderilen kandil içeriklerini gören pek çok Müslüman, bugünün hangi kandil olduğunu araştırıyor. Diyanet'in dini günler takvimine göre Rebiülevvel ayı içerisinde idrak edilen Mevlid Kandili, hicri takvime göre bu ayın 11'inci günü idrak ediliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) kutlu doğum haftasını niteleyen Mevlid Kandili, dualar ve ibadetlerle idrak edilecek. İşte, bugün kandil mi ve ne kandili sorularına yönelik detaylı bilgiler

14 EYLÜL BUGÜN KANDİL Mİ, NE KANDİLİ?

Bugün yani 14 Eylül Cumartesi günü Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu anmak ve onun hayatını hatırlamak amacıyla idrak edilen mübarek bir gecedir. Bu özel gecede, Müslümanlar Allah’a yakınlaşmak için çeşitli ibadetlerle vakit geçirirler. 

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Diyanet İşleri, dini günler takvimini paylaştı. Buna göre Mevlid Kandili bu sene 14 Eylül Salı gününe denk geliyor. Yani 14 Eylül'ü 15 Eylül'e bağlayan gece Mevlid Kandili eda edilecek. 

Bakmadan Geçme