Bugün Dünya Fenerbahçeliler Günü!

Bugün Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlanıyor. Her sene tarihler 19.07'yi gösterdiğinde kutlanan bu özel günde Fenerbahçe'nin dernekleri tarafından yurt içinde ve yurt dışında çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Peki, Dünya Fenerbahçeliler Günü nasıl ortaya çıktı, ne zamandan beri kutlanıyor?

  • 353
Bugün Dünya Fenerbahçeliler Günü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Dünya Fenerbahçeliler Günü!

19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de Fenerbahçeli taraftarlar ve yöneticileri sosyal medya hesaplarında bugüne özel paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün "7'den 70'e Dünyamız Fenerbahçe. 19.07 #DünyaFenerbahçelilerGünü kutlu olsun." notunu düştüğü paylaşıma binlerce yorum ve beğeni geldi. Peki, Dünya Fenerbahçeliler Günü nasıl ortaya çıktı? Dünya Fenerbahçeliler Günü ne zamandan beri kutlanıyor?

DÜNYA FENERBAHÇELİLER GÜNÜ NEDEN 19 TEMMUZ?
19 Temmuz, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kuruluş yılı olan 1907 simgelediği için (19.07) son yıllarda sarı-lacivertliler tarafından Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak kutlanıyor.

NE ZAMANDAN BERİ KUTLANIYOR?
19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü 2002 yılından beri Fenerbahçe taraftarı tarafından kutlanıyor.

Bugün Dünya Fenerbahçeliler Günü!

İŞTE KULÜBÜN KUTLAMA METNİ
Bugün, seni sevenler için en anlamlı gün! Hiç sönmemek üzere yakılan Fener'in ışığı milyonları aydınlatıyor... İyi ki Fenerbahçe, Sonsuza Dek Fenerbahçe! 117 yıl önce kurulan bir futbol takımı ile başlayan hikâye, hiç sönmemek üzere yakılan Fener'in ışığı...

Kuruluş değerlerinden sapmadan, ülkesinin ve milletinin benliğinde büyüyen; Bir futbol takımından, bir spor kulübünden daha fazlası olan Fenerbahçe'nin öyküsü. Köklerinden, tarihinden aldığı güçle, sahip olduğu eşsiz Atatürk sevgisiyle, nesilden nesile hayat bulan, evlada miras bir sevda...

Kurulduğu günden bu yana, daima 'önce vatan' diyen, Yurdumuzun bağımsızlığı, devletimizin bekâsı uğruna şehitler veren, Yaşadığı tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta duran, Taraftarlarının her fırsatta 'Fenerbahçe Türkiye'dir, Türkiye Fenerbahçe'dir' diye haykırdığı nadide bir sevgi... İşgal kuvvetlerine karşı elde ettiği zaferin umuduyla ülkeyi aydınlatan Fenerimiz, 3 Temmuz Kumpasını tarihe gömdüğümüzde yanan Fener'le aynı:

Değerlerine dokunulmaz, sınır tanımaz, geri adım atmaz, taviz vermez "Cumhuriyet Feneri!" Mücadele ettiği her branşta ülkemizin şanlı bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandıran, Yetiştirdiği binlerce sporcusu, gölgesinde kenetlenen milyonlarca taraftarıyla "Türkiye'nin göz bebeği, Dünyanın En Büyük Spor Kulübü..."

Ve bugün, seni sevenler için en anlamlı gün!
Bugün, kalbini Sarı Lacivert renklere adayan milyonlarca taraftarın haykırıyor:
Dünya Fenerbahçeliler Günümüz Kutlu Olsun!
İyi ki Fenerbahçe, Sonsuza dek Fenerbahçe!

Bakmadan Geçme