Bu sitede kim haklı?

Fethiye'nin Çiftlik Mahallesi'nde bulunan Çağlar Sitesi'nde yaşanan olayda kim haklı? Emlakçılık yapan Hülya Ergin isimli şahıs komşuları tarafından köpeklerinin öldürüldüğünü iddia ederken, diğer site sakinleri ise Ergin'in evinde 20 civarında köpeğe baktığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini dile getirdiler.

  • 7019
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu sitede kim haklı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

141 hanenin bulunduğu Çağlar Sitesi’nin kış nüfusunun 200, yaz nüfusunun ise bin civarında olduğu öğrenildi. Hülya Ergin isimli şahıs evinde bakıma muhtaç 7 sokak köpeğine baktığını ve birçok köpeğin de sahiplenilmesinde öncülük ettiğini kaydetti. Ergin, çevrede bulunanlar tarafından köpeğinin öldürüldüğünü ve taşlı saldırıya uğradığını iddia etti. Site sakinleri ise bu şahsın köpeklerinin vatandaşlara saldırdığını ve birçok kişiye hakaretlerde bulunduğunu öne sürdüler. Çağlar Sitesi Yöneticisi Ömer Faruk Ak, Ergin’in iddialarının tümünün asılsız olduğunu aktararak; bu kişinin hayvanlara eziyet ettiğini söyledi. 

KÖPEKLERİMİ İSTEMİYORLAR
Sokakta zor durumda olan köpekleri sahiplendiğini aktaran Hülya Ergin, “Köpeklerimden dolayı çok büyük sıkıntı yaşıyorum. Sitede hayvan beslemek yasak olmamasına rağmen, site yönetimi köpeklerimi istemiyor. Sürekli bana zarar vermek için uğraşıyorlar. Köpeğimi öldürdüler. İşimi yapamıyorum. Bütün müşterilerime benim hakkımda iftira atarak, iş yapmamı engellediler. Evimde 7 köpeğim var. Sokakta zor durumda olan köpekleri sahiplenip, sonra sahiplendiriyorum. Sahiplendirme yapana kadar köpekler evimde kalıyor” dedi. 

İFTİRALAR ASILSIZDIR 
Çağlar Sitesi Yöneticisi Emekli Polis Ömer Faruk Ak yaptığı açıklamada, “Hülya Ergin isimli komşumuz, bizim hakkımızda bir sürü iftiralarda bulunmaktadır. Yaptığı iftiraların hepsi asılsızdır. Site sakinlerinden en az 20 kişi ile davalıktır. Sosyal medyada bizim hakkımızda iftiralar paylaşıyor. Burada yaşayanların yüzde 90’ı hayvan beslemektedir ve hiçbir şikayet yoktur. Duygu sömürüsü yaparak kendini acındırıyor. İşini home ofis olarak yapan bir kişinin işini nasıl engelleyebiliriz. Onun yüzünden evini satanlar var. Ortak alanda 20’ye yakın köpek beslemek rahatsızlık veriyor. Hülya hanımın köpekleri, site sakinlerinin çocuklarını ısırdı” diye konuştu. 

ERGİN TARAFINDAN DOLANDIRILDIM 
Site sakinlerinden Nurten Hinz, Hülya Ergin tarafından dolandırıldığını kaydetti. Hinz, “Hülya Ergin tarafından dolandırıldım. Ben ona el uzattım. Arsa almayı teklif edip, köpeklere orada bakmayı teklif ettim. Tüm maddiyatını ben karşılayabileceğimi söyledim. Ama uzlaşmak yerine beni dolandırdı. Benimde 3 köpeğim var ama kimse şikayetçi değil” ifadelerini kullandı. 

HEPİMİZ HAYVANSEVERİZ 
Site sakinlerinin mağdur olduğunu söyleyen geçen dönem Site Yöneticisi Emekli Öğretmen Türkan Doğrar Şohoğlu, “Benim evime bir kedi sığındı ve sahiplendim. Aşılarını yaptırıp, kısırlaştırdım. Bunun üretimini yapmıyorum. Hanımefendi bir sürü köpeğe bakıp özverili davranıyor fakat 20 köpek bir insanın evinde barınamaz. Site sakinlerine anlayışsız davranıyor. Hülya hanım değil, biz mağduruz. Sitede herkesin hayvanı var. Hepimiz hayvan severiz. Komşumuz uygun bir yere kedi evi yaptırdı. Kimse onu şikayet etmedi. Bizler hayvanlara karşı değiliz” dedi.

İKİ KEZ SALDIRIYA UĞRADIM 
Hülya Ergin’in sahiplendiği köpekler tarafından iki kez saldırıya uğradığını belirten Özlenen Nur Çelik, “Hülya Ergin’in köpekleri tarafından 2 kez saldırıya uğradım. Halen devam eden mahkememiz var. Köpekleri yüzünden evime geçemiyorum. Sabah akşam köpekleri havlıyor. Hayvan severler bunları görmedikleri için bizi suçlu sanıyorlar. Ortada bir mağdur varsa oda bizleriz” diye konuştu. (FATİH DERELİ) 

 

Bu sitede kim haklı?
Bu sitede kim haklı?
Bu sitede kim haklı?
Bu sitede kim haklı?
Bu sitede kim haklı?
Bu sitede kim haklı?

Bakmadan Geçme