BOZDOĞAN, 'OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI'

Eğitim-Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi aynı zamanda Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, pandemi sürecinde gerçekleşecek eğitim sistemi hakkında Fethiye Temsilciliği yöneticileri ve üyeleri ile toplantıda bir araya geldi. Bozdoğan, 'Yüz yüze eğitim için Bakanlığın okullarda çok ciddi tedbirler alması gerekiyor. Uzaktan eğitim konusunda eksiklikler var' dedi.

  • 1260
BOZDOĞAN, 'OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Fatih Dereli'nin haberine göre; 21 Eylül Pazartesi günü okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Bunun öncesinde Eğitim-Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan, Fethiye temsilciliği yöneticileri ve üyeleri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran’ın yer aldığı organizasyon Hüner Kafe’de gerçekleştirildi. Etkinlikte pandemi sürecinde eğitim öğretim ile yüz yüze ve uzaktan eğitim konularında değerlendirmelerde bulunuldu. 

Eğitim-Sen Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan yaptığı açıklamada, “Toplantımızın amacı okullar açılmadan önce üyelerimiz ve eğitim emekçileri ile bir araya gelerek; pandemi dönemi eğitim sistemi üzerinde değerlendirmelerde bulunmak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aktardığının dışında öğretmenlerin ve okulların durumu hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bakanlığı içinde olduğumuz salgın sürecinde bazı önlemlerin alınması konusunda uyarıyoruz. Öğrencileri eğitimin içinde tutabilmek için yüz yüze eğitime mutlaka geçilmesi hedefleniyor. Okulların uzun süre kapalı kalmasının ardından yeniden açıldığında özellikle bazı ülkelerde öğrencilerin okula dönüşleri göz önüne alındığında çocukların yüz yüze eğitimden kopmaması gerektiğini ortaya koyuyor. Bunun için de Bakanlığın alması gereken çok ciddi tedbirler var. Bunların yerine getirilmediğini gözlemlediğimiz için hem Bakanlıkla hem İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri hem de öğretmenlerle bir araya gelerek bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Fethiye ve diğer ilçeleri ziyaret etmemizdeki hedef, kamuoyunun dikkatini buraya çekmek… Öte yandan okulların en az sağlık riski ile açılmasını sağlamak” diye konuştu.   

Uzaktan eğitim sisteminin eksiklikleri olduğunu dile getiren Bozdoğan, “Okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlayacağını düşündüğümüzde geriye kalan 14 milyon 500 bin öğrencinin, eğitimlerine uzaktan eğitim ile devam edeceği bir dönem başlayacak. Ancak bu sistem ile ciddi eksikliklerin olması, planlamaların tam olarak yapılmamış olması ve sorunlara yönelik çözümlerin geliştirilmemesi bizlerin il ve illerdeki eğitim emekçileri ile bir araya gelmesine; çözümün aşağıdan yukarıya Bakanlığa iletilmesini istememize neden oldu. Milli Eğitim Bakanı ile bir görüşmemiz oldu. Hazırladığımız 38 maddede bu taleplerimizi Bakanlığa ilettik. Bu konudaki hassasiyetimizin gerekçesini de ifade ettik. Bizim açımızdan her çocuğun eğitim almasının temel bir hak olduğu ve her eğitimcinin olduğu gibi bizlerin de önceliğinin çocuğun üstün yararının olması. Eğer uzaktan eğitim bu şekilde başlarsa ve bu eşitsizlikler giderilmezse; bunlar çocukların gelecek yaşantısında olumsuz etkileri olacaktır. 5-6 milyon öğrencinin uzaktan eğitime erişemediği, EBA’yı hiç kullanmadığı koşullarda sanki her öğrenci bu sistemi kullanıyormuş gibi davranarak eğitimi yönetemezsiniz. Bir sorunu çözmek için önce onu bir sorun olarak görmelisiniz. EBA Destek Noktası adı verilen, okullardaki bilgisayarları öğrencilerin kullanımına sunulan bir anlayış çözüm olarak kabul etmiyoruz. Daha gerçekçi ve uygulanabilir çözümlere ihtiyaç var. Burada bir sorun var ve çözülmesi gerekiyor. Biz eğitimciler olarak çocuklarımızın eğitimden eşit olarak faydalanamadığı her günün, onların yaşantısından alınmış bir gün olarak kabul ediyoruz. Arkadaşlarımızla bu konuları değerlendirip, sorunlarımızı konuşacağız” ifadelerini kullandı. 


 

BOZDOĞAN, 'OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI'
BOZDOĞAN, 'OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI'
BOZDOĞAN, 'OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI'
BOZDOĞAN, 'OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINMALI'

Bakmadan Geçme