Bozbaş, 'Ne kadar farkımızdasınız?'

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

  • 621
Bozbaş, 'Ne kadar farkımızdasınız?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 Aralık’ın engellilerin sorunlarına dikkat çekmek; onları daha iyi anlayabilmek, haklarının savunulmasının ve toplumun bu yöndeki farkındalığının arttırılması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler Tarafından Uluslararası bir farkındalık günü ilan edildiğini kaydeden Bozbaş, engelli vatandaşların sosyal hayatta ve iş yaşamında birçok engelle karşılaştığını belirtti. 

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Bozbaş açıklamasında, “3 Aralık; engellilerin sorunlarına dikkat çekmek; onları daha iyi anlayabilmek, engelli bireylerin haklarının savunulmasının ve toplumun bu yöndeki farkındalığının arttırılması maksadı ile 1992 yılında Birleşmiş Milletler Tarafından Uluslararası bir farkındalık günüdür. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş hayatında kendilerine zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli engeller ile karşılaşan engelli bireylerimizin farkına varılmalı onlarla birlikte yaşadığımız unutulmamalı. Fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir. Hoşgörü sevgi ve saygı ile daha güçlü bir Fethiye için hep birlikte kucaklaşalım. Siz sevgiler ekin toprağa; elbet bir gün bahar gelir, çiçekler açar” dedi. 

Bakmadan Geçme