Bölgede incelemelerde bulundular 

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Turist Rehberleri işbirliğinde 102 katılımcı ile ilk olarak Seydikemer ilçesi sınırları içinde kalan Tlos Antik Kenti'ne giderek, kazı ekibinden Araştırma Görevlisi Ozan Usanmaz'ın refakatinde kentte inceleme yaparak bilgi aldılar. Ardından Saklıkent Kanyonu'nu inceleme yapan ekip, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'tan bölge hakkında bilgi aldılar. 

  • 823
Bölgede incelemelerde bulundular 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha sonra Patara-Xanthos ve Letoon Antik Kentlerinde incelemelerde bulanan ekibe bölgede uzun yıllardır yaptığı çalışmalar ile rehberlere yol gösteren Prof. Dr. Fahri Işıķ'ın anlatımı ile inceleme gezisi devam etti. Letoon Antik Kenti girişinde, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz rehberlerle buluşarak bölgedeki antik kentlerin tanıtıma gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek kendilerine baklava ikramında bulundu. 

Muğla Turist Rehberleri Odası adına konuşan Oda Başkanı Hamdi Turhan, Muğla ilinde ikamet eden odaya kayıtlı profesyonel turist rehberlerinin başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere; İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl'ün vermiş oldukları desteklerle birliktelik sağlayıp organize bir şekilde antik kentlere inceleme ve eğitim gezileri düzenlediklerini ve bu gezilerin kendilerine mesleklerini icra konusunda çok faydalı olduğunu ifade ederek, emeği geçen ve katılım sağlayan herkese Muğla Turist Rehberleri Odası adına teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, “Muğla Turist Rehberleri Odası ile güzel bir işbirliği içinde rehberlerimizi ve İl Müdürlüğü personelimizi antik kentlerimiz hem tanıtıyoruz hem de birer turizm elçisi olan rehberlerimizin bu antik kentlerin tanıtımına katkı sağlamasına vesile oluyoruz. Bu bağlamda Muğla Turist Rehberleri Odası Başkanı Hamdi Turhan’a ve rehberlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Muğla’mızda göreve başladığından bu yana kültür ve turizme desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya, inceleme gezimizde bizi yalnız bırakmayan Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’e, Kaş Belediye Başkanımız Mutlu Ulutaş’a ve İnceleme gezisi boyunca bizi bilgilendiren Prof. Dr. Fahri Işık Hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bölgede incelemelerde bulundular 
Bölgede incelemelerde bulundular 
Bölgede incelemelerde bulundular 

Bakmadan Geçme