• Haberler
  • Sağlık
  • Bölgede ilk kez 'Transsfenoidal hipofiz tümör cerrahisi' gerçekleştirildi

Bölgede ilk kez 'Transsfenoidal hipofiz tümör cerrahisi' gerçekleştirildi

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde Beyin tümörlerinde burun deliklerinden girilerek gerçekleştirilen mikroskopik tedavi yöntemi ile hastanın kafasında herhangi bir kesi açılmadan hipofiz tümör cerrahisi gerçekleştirildi.

  • 2406
Bölgede ilk kez 'Transsfenoidal hipofiz tümör cerrahisi' gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baş ağrısı ve görme kaybı nedeniyle Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Nöroloji Polikliniğine başvuran Nahile Hanım, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastane Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuz Kağan Karagüzel tarafından yapılan tetkikler sonucunda görme sinirlerine bası yapan hipofiz kitlesi tespit edildi. Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Şenol tarafından burun deliklerinden girilerek gerçekleştirilen endoskopik ameliyat ile hasta sağlığına kavuştu.  3 gün hastanede tedavisinin ardından görme problemi ortadan kalkarak sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu oldu. 
Beyin tümörlerinde burun deliklerinden girilerek gerçekleştirilen mikro- endoskopik tedavi yönteminin, hastanın kafasında herhangi bir kesi açılmadığı için çok daha kısa sürdüğünü ve daha az risk barındırdığını ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Şenol açıklamalarına şöyle devam etti:  
“Hipofiz, beyinin alt ön kısmında yer alan, vücudun hormonal yapılarını düzenleyen ve salgı yapan bir bezdir. Bu bezde gelişen tümörler çevre dokulara yaptığı baskılarla ve salgıladığı hormonlarla çeşitli belirti ve bulgulara neden olmaktadırlar. Bu bulgulardan bazıları çevreye yaptığı baskı nedeniyle görme sinirine olan yakınlığı dolayısıyla oluşan bazen yavaş, bazen hızlı gelişen görme alanı problemleri ve/veya ani görme kayıplarıdır. Hipofiz bezi burun boşluğunun arkasındaki sfenoid sinüs adı verilen sinüsün içine doğru bir uzantı yapmakta, dolayısıyla  bu kitlelere beyin içinden geçerek değil, burun boşluğundan geçerek ulaşmak çevre dokulara zarar verilmesini minimuma indirerek cerrahi sonrası kısa zamanda iyileşmeyi sağlamaktadır. Mikroskop ve özellikle endoskop açılı görüşe sahip olması geriye kalabilecek tümör parçalarının tanınmasını kolaylaştırmakta böylece gizli kalabilecek noktalardaki tümörün alınabilmesini sağlamaktadır. Sonuç olarak baktığımızda hipofizde endoskopik cerrahi tümörün daha iyi çıkarılmasına yardımcı olmakta , oluşabilecek özellikle burunla ilgili sorunların en aza indirmektedir.” 
Sağlığına kavuşan Nahile Hanım “Baş ağrısı ve görme kaybı şikayetlerim vardı. Sağ olsun doktorum beni sağlığıma kavuşturdu. Şimdi artık görebiliyorum. Ameliyatımı gerçekleştiren doktorum Özgür Bey’e ve Esnaf Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi. 
Biran olsun desteğini eksik etmeyen hastam eşi ise ; “Bölgemizde bu kadar büyük ameliyatların bu teknolojilerle ve uzman doktorlarımızla yapılıyor olması bizler için büyük bir şans. Esnaf Hastanesi yönetimine ve doktorlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme