Bölge halkı, Karaot'ta Halk Plajı istiyor
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi'nin gerçekleştireceği Karaot Halk Plajı, bölge halkının da desteği ile yapımı sürüyor. Fethiye'de sınırlı sayıda halk plajı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Karaot'un hak ettiği yere gelmesi, aynı İnlice Halk Plajı gibi hizmet vermesini yetkililerden talep ettiler.
Doğal malzemeler ile çalışmalar yapılıyor
Fethiye Belediyesi tarafından ‘halk plajı’ yapılacak olan Karaot’ta çalışmalar geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Çalışmalar kapsamında Caretta Carattaların yuvalanma alanları, endemik bitkilerin korunması gibi birçok konuya dikkat eden Fethiye Belediyesi, bu bölgede Kent Konseyi ile birlikte çalışarak, projeyi tüm detaylara dikkat ederek hazırladı. Geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi, ilgili STK’lar ile Fethiye Belediyesi tarafından yapılan toplantıda, doğal hayata kesinlikle müdahale edilmeden çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi. Bu kapsamda tamamen doğal bir şekilde Karaot’a ahşap malzemelerden oluşan küçük alanlar oluşturuldu.
“Halk plajı istiyoruz”
Karaot’a, İnlice Plajı gibi uygun fiyatlarla hizmet verecek bir halk plajı istediklerini belirten Yanıklar Mahalle Muhtarı Mehmet Argıç, “Bu bölgede Fethiye’nin bir halk plajına ihtiyacı var. Biz 27 muhtar bundan 5 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bu bölgenin halk plajı olması için yazı göndermiştik. Hiçbir plaja ücretsiz girilmiyor. Ücretsiz bir halk plajını Karaot’a istiyoruz. Bu civarın böyle bir plaja ihtiyacı var. O yüzden yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
“Doğaya duyarlıyız”
Bölge sakinlerinden Ali Karaisaoğlu ise, “Doğma büyüme Yanıklar vatandaşıyım. Kendi memleketimizde 25 km sahilimiz, plajımız var. Halk plajımız yok! En yakın Halk Plajı yine belediyenin İnlice Halk Plajı’dır. Biz burada köylü halkı olarak zaten caretta carettaları koruyoruz. Sahip çıkıyoruz. Burada hem çevreyi, doğayı korumak hem de bu alanların pislik halde kalmaması adına halk plajını istiyoruz. Belediyenin bir halk plajı yapması şanstır. O yüzden Alim Başkan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“Carettalara zarar verilmiyor”
Bölgede işletmecilik yapan İsmail Coşkun ise, “15 senedir Yanıklarda işletmecilik yapıyorum. Bu çevrede halkın rahatlıkla denize girebileceği ücretsiz bir plajımız yok. Buradaki carettalara hiçbir şekilde zarar verilmiyor. Çevreci arkadaşlarımız da bunları bilmeli. Halk için güzel bir şey yapılıyor. İnşallah devamı gelir” diye konuştu.