Boğaların kadın efesi

Buse Kırnak Bozdağ, hem anne hem çalışan bir kadın hem de bir boğa yetiştiricisi. Küçüklüğünden beri boğaların içinde büyüdüğünü belirten Bozdağ, yüzlerce kilo olan boğaları, çocukları gibi seviyor. Hatta oğlunun ve boğasının ismi bile aynı. Kocasına boğaları sevdiren, şimdiye kadar hiçbir boğa güreşini kaçırmadığını söyleyen ve arenalarda 'boğaların kadın efesi' diye anılan Buse Kırnak Bozdağ, hamileliğinin son haftalarında boğa güreşine gittiğini ve doğum yapıp hastaneden çıktığı gün soluğu, boğalarının yanında aldığını söyledi.

  • 1161
Boğaların kadın efesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Buse Kırnak Bozdağ (24) tam anlamıyla boğalara âşık bir kadın. Eşi İsmail Bozdağ ile birlikte bir iş yeri işleten ve 2 çocuk sahibi Buse Kınık Bozdağ, güreşler için boğa yetiştiriyor. Yıllardır ilgilendiği ve ağırlığı tonlarla ifade edilen boğaları yetiştirerek güreşlere hazırlayan Buse Kırnak Bozdağ, boğalara büyük bir tutkuyla bağlı. 
“Şimdiye Kadar Hiçbir Güreşi Kaçırmadım”
Eşiyle birlikte boğa yetiştirdiğini söyleyen Bozdağ, “Boğaların içinde doğup büyüdük. Yıllardır dedem ile birlikte güreşlere gideriz. Kendimi bildim bileli güreşlere gidiyorum. Şimdiye kadar hiç bir güreşi kaçırmadım. Hep kendime ait bir boğam olsun istemiştim. Eşimin de desteği ile bir boğa aldık. Güreşlere çıkarıp bir sürü galibiyet aldık. İnanın bu çok farklı bir duygu. Yaşamak lazım. İzlemek ile yetiştirip, güreştirmek arasında çok büyük bir fark var.” diye konuştu.
Hayalini gerçekleştirmenin büyük bir mutluluk verdiğini dile getiren Buse Kırnak Bozdağ, “İşin içine bir de boğalarımın galibiyet girince her şey çok güzel oluyor. Arenada beni gören insanlar şaşırıyor mu evet şaşırıyorlar. Çünkü şimdiye kadar hep izleyiciydim. Artık arenanın içinde boğalarımın yanında duruyorum. Bu duygu benim için anlatılmaz bir his” dedi. 
“Her Şey Eşimi Boğa Güreşine Götürmemle Başladı”
Buse Kırnak Bozdağ, eşi İsmail Bozdağ’ın kendisiyle nişanlanana kadar hiç boğa güreşi izlememiş olduğunu söyleyerek, “Eşimde biz nişanlanıncaya kadar ne boğaları sevmiş nede güreşleri izlemiş. Bir dönem babasıyla birlikte hayvancılık yapmışlar. Fakat boğa güreşi izlememişti. Her şey benim onu boğa güreşine götürmemle başladı zaten. Arenada benim heyecanımı gören eşimde bu işi sevdi.”
“Arenada Doğurmamdan Korktular”
Boğasının güreşirken çok heyecanlandığını söyleyen Buse Kınık Bozdağ, “Korona virüs salgını olmadan önceki en son güreşte 37 haftalık hamileydim. Herkes orda doğurmamdan korktu. Çok gurur verici çok heyecan verici bir duygu. Dedim ya yaşananız lazım. Ben doğum yapıp hastaneden çıktığım gece boğamın yanına gittim. O kadar çok seviyorum. Aynı zamanda çocuklarım da öyle. Oğlumun benden daha cesaretli olduğunu söyleyebilirim. Oğlumun ismi Çınar. Zaten boğamıza da onun ismini vermiştik. Böylelikle ona daha çok kanı ısındı. Çok sevdi. İnşallah ilerde onunda kendine ait bir boğası olur.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme