Bitcoin'e Büyük Risk!

Ünlü JPMorgan analisti, önümüzdeki günlerde Bitcoin'in girebileceği riskleri değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler sonunca Bitcoin fiyatları düşüşe geçecek mi? 

  • 757
Bitcoin'e Büyük Risk!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bitcoin yatırımcıları geçtiğimiz günlerde BTC fiyatının iki yıl sonra ilk kez 52.000 dolar sınırını aşmasını kutladı. Ancak bu sevinç, analistlere göre Genesis’in yaklaşan bir tehdidi nedeniyle kısa sürebilir.

Bir iflas mahkemesi, Genesis’in Bitcoin ETF’sindeki 35.9 milyon hissesi de dahil olmak üzere çok sayıda Grayscale yatırımının hisselerini satma planını onayladı. Şirketin Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisselerinin değeri yaklaşık 1.6 milyar dolar.

Bu satış Grayscale ve dolayısıyla daha geniş bir piyasa üzerinde önemli bir baskı yaşatabilir. DL News’e konuşan JPMorgan’ın baş küresel piyasa stratejisi analisti Nikolaos Panigirtzoglou’ya göre, Genesis’in alacaklılara yatırdıkları para biriminin türüne bağlı olarak nakit ya da kripto para olarak geri ödeme yapması bekleniyor.

JPMorgan, müşteri mevduatlarının çoğunluğunun Bitcoin gibi kripto para birimlerinde olduğuna, ancak bazı alacaklı taleplerinin nakit olduğuna inanıyor. Mevcut fiyatlarla potansiyel olarak 5 milyar ila 6 milyar dolar aralığında olan alacaklı taleplerinin toplam büyüklüğü göz önüne alındığında, bu GBTC hisselerinin çoğunun satılması ve nakde dönüştürülmesi muhtemel. Bu durum, analistlere göre kısa bir süre içinde satılması halinde Bitcoin fiyatları üzerinde potansiyel olarak aşağı yönlü bir baskı yaşatabilir.

Bloomberg Intelligence ETF analisti Eric Balchunas’a göre bu durum, Grayscale hisselerinin önümüzdeki haftalarda artan bir satış baskısı görmesini muhtemel kılıyor. Balchunas, “GBTC için birkaç büyük fon çıkışı günü göreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme