Bisiklet ve uçurtma şenliği'ne katılım yoğun oldu (video)

Fethiye Belediyesi tarafından yapılarak hizmete açılan bisiklet yollarında, Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Bisiklet Şenliği yapıldı

  • 1148
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bisiklet ve uçurtma şenliği'ne katılım yoğun oldu (video)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi tarafından yapılarak hizmete açılan bisiklet yollarında, Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Bisiklet Şenliği yapıldı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve çok sayıda vatandaş 3. Etap Sahil Bandı’nın sonuna kadar bisiklet sürdü. Başkan Saatcı daha sonra 3. Etap Sahil Bandı’ndaki Uçurtma Şenliği’ne katılarak, babası Ahmet İhsan Saatcı’nın yaptığı uçurtmayı uçurdu.

FBKM önünde başlayan bisiklet turu, 3. Etap Sahil Bandı’nda kadar sürdü. Başkan Saatcı ve beraberinde bisiklet kullanıcıları 3. Etap Sahil Bandı’na gelerek Uçurtma Şenliği’ne katıldı. Bisiklet yolları ve bisiklet kullanımı hakkında konuşan Başkan Saatcı, “Bisiklet kullanımı alışkanlığının toplumda kazandırılmasına yönelik sembolik olarak bisikletlerimizle buraya kadar geldik. Burada da vermiş olduğumuz mesaj bisiklet kullanılmasıdır. Şehir merkezinde belli saatlerde yoğunlaşan trafiği ancak böyle bisiklet yollarıyla aşabiliriz. Büyükşehir Yasası’ndan sonra Fethiye ikiye bölündü. Kendi sorumluluğumuz olan UKOME’nin izin vermiş olduğu yollarda bisiklet yolları uygulamasını çok hızlı bir şekilde devam ettireceğiz.

Herkesin işiyle evi arasında sağlıklı, güvenli bir şekilde gitmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.
 

''UÇURTMA ÇOCUKLUĞUMUZUN OYUNCAĞI''

 

3. Etap Sahil Bandı’nda vatandaşlarla birlikte babasının yaptığı uçurtmayı uçuran Başkan Saatcı, “Bugün ayrıca Uçurtma Şenliği yapıyoruz. Uçurtma bizim çocukluğumuzun oyuncağı. Debboy denilen mevkide uçurtma uçururduk. Allah var, uçurtmayı babam yapardı. Babam 92 yaşında, şu an uçurduğum uçurtmayı da babam yaptı. Çocukluğuma geri döndüm. Buraya gelerek vatandaşlarımız şenliğe destek veriyor. Yaşanılabilir bir Fethiye yapabilmek, keyifli bir mekan oluşturabilmek için çaba gösteriyoruz. Herkese saygılar sunuyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme