Birinci Dönemde 442 Kurs Açıldı

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı, Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2019-2020 Öğretim Yılı 1. Dönemi kapsamında açılan kurslar ve bu kurslara katılan kursiyerler sayısı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

  • 857

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya başkanlığındaki toplantıya Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Ender Suat Tok, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Şen, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, kurum müdürleri, okul müdürleri ve diğer yetkililer katıldılar. Etkinlikte ilk olarak Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Ender Suat Tok, 2019-2020 Öğretim Yılında 1. Dönemde yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Eylül-Ocak dönemini kapsayan 1. Dönemde 442 kurs açıldığını kaydeden Tok, bu kurslara bin 282 kursiyerin katıldığını söyledi. Okuma yazma kurslarında 65 kişi yer alırken; bu kurslarda 17 kadrolu, 3 kadrolu usta öğretici, 96 kurum dışı görevlendirilen öğretmen, 50 geçici usta öğretici ve 12 kamuda görevli diğer eğitici personel olmak üzere 178 eğitmenin yer aldığı ifade edildi. 
Kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak, kursların da açıldığına değinen Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Vekili Ender Suat Tok, Okullar Hayat Olsun etkinliği kapsamında ve dezavantajlı bireylere ve ailelerine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Mahalle kurslarının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar kapsamında da kurslar düzenlendiği kaydedildi. Sınavlara hazırlık ve açık öğretim işlemlerini de gerçekleştirdiklerini dile getiren Tok, yerel ve ulusal hibe projeleri hakkında da katılanlara bilgiler aktardı. Ender Suat Tok sunumunun son bölümünde yapılan kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetleri ile 2. dönem yapılması planlanan çalışmaları anlattı. 

Birinci Dönemde 442 Kurs Açıldı
Birinci Dönemde 442 Kurs Açıldı
Birinci Dönemde 442 Kurs Açıldı
Birinci Dönemde 442 Kurs Açıldı
Birinci Dönemde 442 Kurs Açıldı

Bakmadan Geçme