BİK'ten Muğla'da dijitalleşme eğitimi 

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, Muğla'da yayın yapan gazetelerin çalışan ve temsilcilerine yönelik 'Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi' konulu online eğitim düzenlendi.

  • 740
BİK'ten Muğla'da dijitalleşme eğitimi 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BİK İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından BİK Şube Müdürlükleri işbirliğiyle düzenlenen online eğitimler kapsamında Muğla’da, resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunan gazetelerin yetkilileri, çalışanları; BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik’in eğitimine katıldı.
BİK Muğla Şube Müdürü Muharrem Mermertaş, açılış konuşmasında “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi”nin gazeteler için günümüzdeki önemine değinerek katılıma yoğun ilgi gösteren Muğla basınına teşekkür etti.
Google News, Google Analytics, Google Search Console, Google Trends, Google Ads gibi araçlar ile bu araçların kullanımı hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunan Çeltik, bu araçların doğru kullanımın online habercilikte yerel gazetelere sağlayacağı avantajlardan söz etti.
Türker Çeltik eğitiminde; yerel gazetelerin, özellikle kendi bölgeleriyle ilgili haber yapmalarının faydalı olacağını, büyük haber sitelerinden bu anlamda farklılaşarak, rekabet üstünlüğü elde edeceğinin altını çizdi.
BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın; “uzun yıllar ve yollardan geçerek elde edilen geleneksel gazetecilik tecrübesinin, dijital gazeteciliğe aktarılmasıyla sektörün daha zengin bir yapıya erişeceğine” inandığını, düzenlenen eğitimlerin de bu görüşü temel aldığını belirten Çeltik, programların devam edeceğinin bilgisini verdi. Eğitim gazetecilerin konu ile ilgili sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
 

BİK'ten Muğla'da dijitalleşme eğitimi 
BİK'ten Muğla'da dijitalleşme eğitimi 

Bakmadan Geçme