• Haberler
  • Siyaset
  • Biden 2024 Yarışından Çekilme Kararını Beyaz Saray'da Açıkladı

Biden 2024 Yarışından Çekilme Kararını Beyaz Saray'da Açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinden çekilme kararı alarak, demokrasiyi koruma adına meşaleyi yeni nesle devretmek istediğini açıkladı.

  • 485
Biden 2024 Yarışından Çekilme Kararını Beyaz Saray'da Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'dan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinden çekilme kararının nedenlerini açıkladı. Biden, "Demokrasimizi korumak adına meşaleyi yeni nesle devretmek en doğru karardır" dedi.

Demokrasi İçin Bir Adım
Adaylıktan çekilme kararının demokrasiyi koruma meselesi olduğunu vurgulayan Biden, "Bu göreve yüksek değer atfediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum" dedi. Oval Ofis’teki konuşmasında Biden, "Başkanınız olarak size hizmet etmek hayatımın onuru oldu. Ancak risk altında olan demokrasiyi savunmak, herhangi bir unvandan daha önemlidir" diye ekledi.

Yeni Nesil İçin Zamanı Geldi
Biden, adaylıktan çekilme kararını değerlendirirken, "Birliğimizin mükemmelleştirilmesine yönelik bu kutsal vazife benimle ilgili değil. Bu sizinle, ailelerinizle, geleceğinizle ilgili. Bu, 'Biz insanlar' ile ilgili" dedi ve meşaleyi yeni nesle devretmenin zamanının geldiğini belirtti. Biden, genç ve taze seslerin de kamusal yaşamda önemli bir yere sahip olması gerektiğini vurguladı.

ABD’nin Dönüm Noktası
Biden, konuşmasında ABD'nin bir dönüm noktasında olduğunu belirtti. "ABD, tarih boyunca nadir olan anlardan birinden geçiyor ve bu süreçte aldığımız kararlar, ulusumuzun ve dünyanın kaderini belirleyecek. Amerika, önümüzdeki on yıllar boyunca ileri mi yoksa geri mi gideceği arasında bir seçim yapmak zorunda kalacak" dedi.

50 Yıllık Hizmet
Başkanlığı döneminde elde edilen başarılardan bahseden Biden, uluslararası ilişkilerden Kovid-19 salgını ile mücadeleye, ülke içinde üretimi artırma çabalarından silah şiddetinin engellenmesine kadar birçok konuya değindi. "50 yılı aşkın bir süredir bu ulusa hizmet etmek, hayatımın ayrıcalığı oldu" dedi ve önümüzdeki altı ay boyunca da başkanlık görevine odaklanacağını söyledi.

Kamala Harris'e Destek
81 yaşındaki Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e desteğini ifade ederek, "Muazzam Başkan Yardımcımız Kamala Harris’e teşekkür etmek istiyorum. Kendisi tecrübeli, çetin ve yetenekli biri. Şimdi seçim sizin, Amerikan halkının" dedi.

Bakmadan Geçme