Beşkazalılar, Kurallara Uygun Toplandılar

Muğla'da, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanlık divanı ve üyeleri, Covid-19 pandemisi nedeniyle bir süredir gerçekleştiremediği toplantılarını pandeminin etkisini yavaş yavaş kaybetmesiyle girilen yeni normalleşme sürecinde gerçekleştirdi. Pandemi sonrası ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, 'Bugün hem önümüzdeki 1 yılda yapacaklarımızı ana hatlarıyla konuşmak hem geçmiş yıllarda yaptıklarımızı üyelerimize ve iş yeri temsilcilerimize aktarmak için Muğla Yörük Obalarının işletmesinde yapıyoruz' dedi.

  • 2153
Beşkazalılar, Kurallara Uygun Toplandılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanlık divanı ve üyeleri, yeni normalleşme sürecinde ilk toplantılarını Muğla Yörük Obaları Derneği bahçesinde yaptılar. Açık havada yapılan toplantıda sosyal mesafe kurallarına uyularak maske takıldı. Toplantıya Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş ile üyeler ve Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan katıldı. Geçtiğimiz yıl kurulan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu 1 yılın değerlendirmesini yaptı. Önümüzdeki 1 yılın planlaması da yapılırken kültürle haşır neşir olan derneklerin paydaş olduğu vurgusu yapıldı. 
Toplantıda gazetecilere açıklama yapan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemediklerini, yeni normalleşme sürecindeki ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Platformun 1 yılını doldurduğunu dile getiren Karakuş, önümüzdeki 1 yılda yeni projelerle yollarına devam edeceklerini dile getirdi. 


1 Yılı Konuştular 
Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş; "Pandemi nedeniyle uzun süredir ara verdiğimiz toplantılarımızın yeni normal olması nedeniyle ilkini gerçekleştiriyoruz. İlk toplantıda da pandemiye uygun hareket ediyoruz. Sosyal mesafelerimizi, maskelerimizi taktık ve toplantıyı açık havada yapıyoruz. Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu bugünden itibaren birinci yılını da doldurdu. Biz bugün hem önümüzdeki 1 yılda yapacaklarımızı ana hatlarıyla konuşmak hem geçmiş yıllarda yaptıklarımızı üyelerimize ve iş yeri temsilcilerimize aktarmak için Muğla Yörük Obalarının işletmesinde yapıyoruz. Neden burayı tercih ettik? Dediğimiz gibi biz bir kültür ve dayanışma platformuyuz. Kültürle ilgili çalışmalarımızda da ilimizde kurulu bulunan başta Seydikemer, Fethiye, Dalaman Yörük Obaları olmak üzere Muğla Menteşe'de de Yörük Obaları olarak kuruluyuz. Kültürle uğraşan obalarımız bizim paydaşlarımız. Paydaşlarımızın en büyüğü olan Muğla Yörük Obaları'nın bahçesinde toplanmaktan da mutluyuz. Başkanımıza bize ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz" dedi.
Karakuş, "Geçmiş 1 yılımızda kurumunuzu da teşekkürlerimi iletiyorum çünkü bizim sesimiz, soluğumuz oldunuz. Henüz daha çok alışkanlık olmayan bir STK'yız. Beklenenden daha fazla bir performans gösterdiğimizi en azından katkıda bulunanların beyanlarından anlıyoruz. Bugüne kadar bu platformun yaşamasını sağlayan Kaş, Seydikemer, Fethiye, Dalaman Belediye Başkanlarımıza, beraber paydaşlık yaptığımız kültür dernekleri olan Seydikemer, Fethiye, Kaş, Dalaman ve Muğla Yörük Obaları Derneklerine de teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki 1 yıl bir tanesi Kültür Bakanlığından tescilli olan ve ilimize büyük katkıda bulunacağına inandığımız bir proje bizim amiral gemimiz ve diğer konularda da huzurlarınızda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme