Berberler kapanıyor

İçişleri Bakanlığı, korona virüsü önlemleri kapsamında bir son dakika kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri cumartesi günü saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak' denildi. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, 'Oda olarak bizler devletimizden gelecek resmi açıklamaları dikkate alıyoruz. Berber ve bayan kuaförü esnaflarımızın faaliyetlerini geçici süreliğine durdurma kararı verilmiştir' dedi.

  • 2142
Berberler kapanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği korona virüsü tedbirleri konulu ek genelgede, berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetlerinin cumartesi saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacağını bildirdi.

Korona virüsünün yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla daha önce bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulması için illere genelgeler gönderen İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda, alınan tedbirlere ilave olarak bir genelge daha gönderdi.

Genelgeyle, yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacak.

Bakanlık, söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile iş birliği içinde ilgili kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır yaptığı açıklamada, “Oda olarak bizler devletimizden gelecek resmi açıklamaları dikkate alıyoruz. Berber ve bayan kuaförü esnaflarımızın faaliyetlerini geçici süreliğine durdurma kararı verilmiştir. Cumartesi günü saat 18.00 den itibaren geçici süreliğine faaliyetleri durdurulmuştur. Yayımlanan genelgeye yasal açıdan uyulması zorunludur bu konuda hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı. 
 

Berberler kapanıyor
Berberler kapanıyor
Berberler kapanıyor
Berberler kapanıyor

Bakmadan Geçme