Berberler açılış saatinden memnun

İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere 'İşyerlerinin Çalışma Saatleri' konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı ve benzeri iş yerlerinin açılış saatine, risk grubuna açıklık getirildi. Muğla ve ilçelerinde bu gruba giren işletmeler sabah 07.00'den akşam 20.00'ye kadar hizmet verebilecek.

  • 1134
Berberler açılış saatinden memnun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Normalleşme adımları çerçevesinde açıklanan son genelgeye göre Muğla’daki, lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için sabah 07.00, akşam19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile müşterilerine iş yerinde hizmet sunacakları belirtilmişti. Genelgede, daha önce açılış-kapanış saatleri belirlenmiş olan iş yerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düzenlendiği kaydedildi. Buna göre; Muğla ve ilçelerinde faaliyette olan bu gruptaki işletmeler sabah 07.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında müşterilerine hizmet verebilecekleri açıklandı. 
CİROMUZ 1 TL İKEN 1,5 TL OLUR
Fethiye merkez çarşıda Büfe Sahibi olan İlhami Özdemir, açılış saatini değerlendirerek “Esnafın hali kötü ama açılış saatimizin sabah 07:00’ye inmesi iyi oldu. 1 TL ciro yapacaksak 1,5 TL ciro yaparız. 10’ da açmak başka 7’de açmak başka. Ama erken saatlerde pek yoğunluk olmuyor. Kurallara uymalıyız. Maske takmayan kim olursa olsun cezayı yazsınlar. Bu çok önemli. Hastalık geçse dahi bu maskeyi takalım. Maske takmayan, kurallara uymayanların yüzünden bu millet ceremesini çekiyor, kendisi de çekiyor. Birbirinin yanına gidilmesin, misafir kabul edilmesin. Ben kendim bile torunlarımın yanına gitmiyorum. Geline “kızım eve ben dahi gelsem beni kov” dedim. Gerek yok, her şeyin başı sağlık. Bende hastalık olur onlara bulaştırırım. Polise, görevlilere “beni bile maskesiz yakalarsan ceza yaz” diyorum” şeklinde konuştu. 
BİZİM İÇİN ÇOK İYİ OLDU
Fethiye Merkez çarşısında Berber işletmesi olan Veysel Eksik ise “Açılış saatlerimizin 7’ye çekilmesi çok iyi oldu. Çünkü insanlar sabah işlerine gitmeden traş olmak istiyor. Saat 10’da açtığımızda çok zorluk çekiyorduk. İki arada bir derede kalıyorduk. Yasakları da çiğnemek istemediğimden dolayı mağdur oluyorduk. İş olarak da ekonomik olarak da berberin iş yoğunluğunun sabah olmasından mağdur oluyorduk. Müşteri kapıda saat 10’da beklemiyordu. Çok zorluk çekiyorduk. Bizim için çok iyi oldu. Müşterilerimiz önceden randevu alarak gelirlerse bizlere yardımcı olurlar. Hem onlar mağdur olmaz hem de müşterilerimizin sağlığı için daha güvenli olur” dedi.
BİZİM İÇİN KAPANIŞ ÖNEMLİ
Market sahibi Hakan Volkan da “ Açılış saatlerinin 7’ye indirilmesi bize fayda sağlamadı. Bizim için kapanış önemli. Öğleden sonraları daha yoğun oluyoruz. Ama akşam 8 gibi kapanışın olması da çok erken bir saat. Eğer bir tek bu işletmelerin kapanmasıyla sağlık düzelecekse fark etmez, saati daha da aşağı alabilirler” diye konuştu.
CAFE SAHİBİ: KAPANIŞ SAATİ 20:00 OLABİLİRDİ
İşletmelerin açılış saatlerinin son genelgeyle düzenlenmesiyle birlikte berber ve büfeler bu durumdan memnun kalırken cafe ve restaurant işletmecileri ise kapanış saatlerinden şikayetçi. Fethiye’de cafe işletmecisi Mesut Tolun ise cafe ve restaurantların en azından akşam 8’e kadar açık olması gerektiğini belirterek “açılış saatiyle ilgili bir sorunumuz yok ama kapanış saatinin biraz daha dikkate alınması lazım. Çünkü çalışan insanlar eve gidip buraya gelerek sipariş vermesi, yiyip kalkması 7’yi geçiyor. Dün mesela müşteri yemek yiyordu, müşteriyi apar topar kaldırmak zorunda kaldık. Zaten müşteriler de masa, sandalyeyi toplamaya başlayınca rahatsız olmuştu. Sonuçta müşterim yemeğini yarım bırakıp masadan kalktı. En azından kapanış saati 8 gibi olsaydı, bu kadar zorluk çekmezdik. Gece 12’ye kadar olan paket servis sistemi de randımanlı değil. Beklentimizin çok çok altında. İnsanlar zaten şu ortamda dışarıdan bir şey yiyip içmemeye dikkat ediyorlar. Mesela paket serviste gidene kadar ne kadar önlemimizi alsak da soğuma oluyor ama buraya gelip yese soğuma olmuyor. Kurallara uymalıyız, biraz gevşeme oluyor vatandaşlarda. Bunu hep birlikte başarmamız gerek. Bizler bunu suistimal yaptıkça ceremesini çekeceğiz. Önümüzdeki dönem biteceğine bir sonraki seneye sarkıttığımızda maddi sıkıntıları hepimiz çekeriz. Bunun aşılabileceğine inanıyorum, yeter ki tedbiri elden bırakmayalım” dedi. (GÜLYÜZ YURDAGÜL SIRT)
 

Berberler açılış saatinden memnun
Berberler açılış saatinden memnun
Berberler açılış saatinden memnun
Berberler açılış saatinden memnun

Bakmadan Geçme