• Haberler
  • Güncel
  • Berber salonları için yeni uygulama: Çağlayan, 'Fethiye'de alışması zaman alabilir'

Berber salonları için yeni uygulama: Çağlayan, 'Fethiye'de alışması zaman alabilir'

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Temmuz tarihi itibariyle başlattı. Fethiye Esila berberde çalışan Kadir Çağlayan ise yeni kurala alışılmasının zaman alabileceğini söyledi.

  • 107

Berber salonları için yeni uygulama: Çağlayan, 'Fethiye'de alışması zaman alabilir'

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Temmuz tarihi itibariyle başlattı. Fethiye Esila berberde çalışan berber  Kadir Çağlayan ise yeni kurala alışılmasının zaman alabileceğini söyledi.

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin alınan kararı açıkladı. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi. İşletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde bakanlık tarafından idari yaptırım uygulanacak.

Berber salonları için yeni uygulama: Çağlayan, 'Fethiye'de alışması zaman alabilir'

Fethiye Esila berberde çalışan Kadir Çağlayan, turizm bölgesinde olunduğunu belirterek yeni kurala alışılmasının zaman alabileceğini söyledi.

“Hafta sonları yoğun geçer”
Berber Kadir Çağlayan, “Ankara’da yetiştim.3 yıldır Fethiye Esila berberdeyim. Berberlerin Pazar günü kapalı olması bizim açımızdan iyi ama tıraşa gelen arkadaşlar için sıkıntılı. Yani biz normal memur, amir gibi evde istirahat edeceğiz. Burası turizm bölgesi olduğu için Pazar günleri özellikle hafta sonları yoğun geçiyor. Genellikle Pazar günleri yoğun oluyor. Bunun belli bir sıkıntısı olacak ama inşallah buna zamanla alışırız diye düşünüyorum. Hafta içi iş kısmını hafta sonu hemen hemen ikiye katlıyor. Pazar günleri çok yoğun geçiyor. Bunun belli bir sıkıntısı olacak Zamanla buda aşılır. 

“İnsanlar zamanla alışmıştı”
Ben 88’de Ankara’daydım. 98 yâda 99 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam, o zaman berberler arası, esnaflar arası toplantı istemişlerdi kendinize belirli bir gün belirleyin diye. Biz o zaman Pazar günü diye karar almıştık. Aşağı yukarı 20 yıldır Ankara’da %80’i Pazar günleri kapalı. Başta zor oldu ama başardık. İnsanlar yavaş yavaş zamanla alıştı.

“Turizm bölgesindeyiz, bazı durumlarda esneklik olur mu?”
Esnaf olarak kuralcıyız. Kurallara uyalım. Ama dediğim gibi tıraş olacak ihtiyacı olan arkadaşlar için hafta sonu sıkıntılı olacak ilk zamanlarda. Buna da alışmak lazım. Şunu da söylemek istiyorum. Damat tıraşları filan oluyor Pazar günleri insanlar salon düğünleri oluyor bunun için herhangi bir esneklik olacak mı acaba? Bunu merak ediyorum. Normalde kurala uyarız ama bunda bir esneklik olacak mı? Bu karar esnafımızın aldığı bir karar buna uyacağız. Sadece gelin ve damat olaylarında bir esnek olacak mı bunu merak ediyorum.”


 

Bakmadan Geçme