Berber Koltuğundan Çiftçilere Mesaj

FRT TV sunucusu Gülyüz Yurdagül, program çekimi esnasında Fethiye İlçe Ziraat Odası Başkanı'na denk geldi. Sakın 'ne var bunda' demeyin. Çünkü sıradışı bir mekanda gerçekleşen karşılaşmada, oda başkanının, alışılmışın dışındaki görüntüsü eşliğinde hoş bir röportaj meydana geldi. Bu röportajda, berber koltuğundan çiftçilere mesaj var.

  • 985
Berber Koltuğundan Çiftçilere Mesaj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV ekranlarında her pazartesi akşamı ekranlara gelen ‘Gülyüz’ün Gözüyle’ adlı programın Kargı Mahallesi çekimleri esnasında, sunucu Gülyüz Yurdagül ilginç bir karşılaşma yaşadı. Fethiye’nin Kargı Mahallesi’nde faaliyette bulunan ve esnaf Mehmet Tunç’un sahibi olduğu berber salonunda, İlçe Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’le karşılaşan Yurdagül, hazır başkanı yakalamışken oda olarak verilen eğitimler hakkında bilgiler aldı. Başkan Karayiğit, berber koltuğundan çiftçilere de tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmedi.
Berber salonunda hem traş olan hem de eğitimler ve yapılacak olan Tarım Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fethiye İlçe Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Halk Eğitim Merkezi’nde ve Ziraat Odası Salonlarında verdikleri kurslardan ve eğitimlerden bahsetti. Başkan Karayiğit açıklamasında “Halk Eğitim Merkezi’nde, İlçe Tarım ve İlçe Ziraat Odası olarak budama kursu veriyoruz. Eğitimlerimiz pazartesi günü yine başladı. Daha önce arazide budama uygulaması yapmıştık. Üçüncü etabı başladı. Bu son etap. Diğer hafta da aşılama kursuna başlayacağız. Müracaat ne kadar çok olursa birinci, ikinci etap diye devam edeceğiz” şeklinde konuşarak, bu tür şeylere meraklı olan vatandaşları ve çiftçileri bu kurslara davet etti. Kursların ardından arazide uygulama yaptıklarını dile getiren İlçe Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, sonrasında da katılımcılara sertifika verdiklerini söyledi. Ardından Karayiğit “Ama ilaçla ve gübreyle ilgili eğitimlerimiz de devam ediyor. Bunun için Üniversiteden hocaları getirtip Ziraat Odası salonlarında çiftçilerimize eğitimlerini verdiriyoruz. Daha önce de serada eğitimler vermiştik” diye konuştu.
Bu sene, 08-11 Nisan 2020 tarihleri arasında 10.su gerçekleşecek olan Tarım Fuarı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Fethiye İlçe Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit “Bu sene Tarım Fuarı’mızın 10.sunu yapacağız. Onun için etkinliklerimiz biraz daha fazla olacak. Seminerler vereceğiz Tarım Fuarı’mızda, yarışmalar yapacağız. Bu konuda İl Tarım Müdürümüzden, Alim Başkanımızdan yardım istedik. Aynı zamanda Vali hanımı ziyarete gideceğiz. Bu 4 günlük Tarım Fuarı’nın yeni ekipmanlarla, yeni tohumlarla, yeni gübrelerle birlikte inşallah çiftçimize daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. Ardından çiftçilere de önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Karayiğit, “Çiftçilerimize bir tavsiyem de Tarım Fuarı’na geldikleri zaman veya başka ile Tarım Fuarı’na gittikleri zaman gezmek için, eşantiyon kalem, şapka toplamak için gitmesinler. Oradaki gördükleri ürünün bilgisini alsınlar ki Yanıklar Köyü’ne, Kargı Köyü’ne kahveye geldiklerinde gidemeyen arkadaşlarına anlatsınlar. Yani öğrenme kültürümüz artsın. Bu çiftçiler üretmediği sürece, olmazsa olmazımızdır bizim, Türkiye aç kalır, hatta dünya bile aç kalır. Bir de olmazsa olmazımız, çiftçilerimize söyleyeceğimiz senede bir defa veya senede iki defa toprak tahlili ve yaprak tahlili yaptırsınlar. Körü körüne ilaç, gübre vermesinler. Yani bir dönüme 500 kg. gübre verecekse, belki o toprak o gübreyi istemiyor, 100 kg. ile daha kaliteli ürün yetiştireceklerdir. Bunları unutmasınlar, bunlara uysunlar” diyerek, çiftçilerimizin her zaman sesi ve kulağı olduklarını ve onların sorunlarını her zaman Ankara’ya ilettiklerini vurguladı.
  

Berber Koltuğundan Çiftçilere Mesaj

Bakmadan Geçme