Berat Kandili idrak edilecek

Üç Ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. gecesine denk gelen Berat Kandili, Cumartesi günü idrak edilecek. İslam dinine göre berat günahlardan arınma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamları taşıyor. 

  • 869
Berat Kandili idrak edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Üç Ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. gecesine denk gelen Berat Kandili, Cumartesi günü idrak edileceğini belirtti. Müftü Oktay, tüm camilerde pandemi tedbirleri altında programların gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Berat Kandili dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Üç Ayların ikincisi olan Şaban ayının 15. gecesine denk gelen Berat Kandili’ni, Cumartesi günü idrak edeceğiz. Bu vesileyle bu gecenin; şahsımıza, ailemize, güzel ülkemize, necib milletimize, gönül coğrafyamıza ve tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini, insanlığın salgın hastalıklardan kurtulmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 
Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır. Istılah (terim) olarak berat ise, Allah’ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma, kurtuluşa erme ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Müftü Oktay, “İnancın gereği, teşekkürün görünür hali ibadetlerden biri olan namazı dosdoğru kılanlar, kendilerine verilen rızıktan ihtiyaç sahiplerine infak edenler ve Yüce Allah’ın istediği istikameti kaybetmeyenler kurtuluşa ermiştir. Kişisel ve toplumsal engellere ve bahanelere rağmen, insanları hayra, iyiliğe çağıran, güzelliklerin önündeki engelleri kaldıran; kötülükleri engellemeye ve azaltmaya gayret eden, kısacası “erre kilit, hayra anahtar olanlar kurtuluşa ermiştir” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme