Bayraktar, 'Tarımda anahtar kelime verimliliktir'
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bahadır Sezgin ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun ile birlikte Fethiye Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Burada çiftçilerin sorunlarını dinleyen Bayraktar, 'Tarımsal üretim yapmak da ekonomik faaliyettir. Tarımda anahtar kelime verimliliktir. Hedefimiz bu ülkede insanlarımızın gıda güvenliğini sağlamak değildir. Diğer kıtalar kendi gıda güvencesini sağlayamıyor. Bunu da bizim sağlamamız gerekiyor' dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; Fethiye’de Fethiye Belediye Başkan Vekili Metin Sevinç, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, yönetim kurulu ve meclis üyeleri, muhtarlar ile çiftçiler tarafından karşılandı. Fethiye Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın açıklamasında ilk olarak söz alan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, “Sorunlarımıza kısa sürede çözüm ürettiğiniz için çiftçilerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Bir tohumun altın kadar değerli olduğu bir zamanda yaşıyoruz” dedi.
FETHİYE ÖNEMLİ BİR TARIM ŞEHRİ
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Rakamlara baktığımız zaman Muğla önemli bir tarım kenti. Fethiye de önemli bir tarım şehri…125 bin dekar civarında arazisi var. Bunun 22 bin dekarı tarla bitkileri, 17 bin dekarı sebze, 73 bin dekar da sebze üretimi var. Tarımsal üretim yapmak da ekonomik faaliyettir. Tarımda anahtar kelime verimliliktir. Hedefimiz bu ülkede insanlarımızın gıda güvenliğini sağlamak değildir. Diğer kıtalar kendi gıda güvencesini sağlayamıyor. Bunu da bizim sağlamamız gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.
106 MİLYON TON ÖRTÜ ALTI ÜRETİMİ
Bayraktar, “Fethiye’de yaklaşık olarak 12 bin dekar örtü altı var. Seydikemer birinci, Fethiye ikinci sırada. Fethiye’de 106 milyon ton örtü altı üretimi var ve 34 ülkeye ihracat yapılıyor. Bu önemli bir rakam. Sofralık zeytinde de Fethiye önemli bir yol aldı. Muğla üretiminin yüzde 30’unu tek başına sağlıyor. Üreticimizin en büyük sorunu maliyet. Bizden bunun düşürülmesini talep ediyorlar. Hükümetten bu yönde bir istekte bulunmamızı rica ediyorlar. Elimizden geldiğince bu konuyu iletiyoruz” diye konuştu.