Başvurular 25 Haziran'da sona eriyor

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 17-21 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen aşırı sıcaklar neticesinde bölgemizdeki narenciye ve zeytin ağaçlarının meyve tutumunda yüzde 70 ve üzerinde hasar meydana geldiğini bildirdi.

  • 1673
Başvurular 25 Haziran'da sona eriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz ay yaşanan Afrika sıcakları ile sonrasındaki fırtınanın, narenciye ve zeytin başta olmak üzere çiftçiye büyük zarar verdiği açıklandı. Ürünleri zarar gören Bakanlık kayıt sisteminde yer alan çiftçilerin borç ertelemesi veya taksitlendirmeden faydalanabilmesi için 25 Haziran Perşembe gününe kadar Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. 

2 bin 15 sayılı T.C Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına ilişkin karar doğrultusunda ürünleri zarar gören üreticilerin; Bakanlık kayıt sisteminde (Çiftçi Kayıt Sistemi, Örtüaltı Kayıt Sistemi vb) kayıtlı olması halinde, üretim faaliyetlerine devam eden çiftçilerin borç ertelemesinden faydalanabileceği öğrenildi. Bu karar doğrultusunda ürünleri zarar gören Bakanlık kayıt sisteminde yer alan çiftçilerin borç ertelemesi veya taksitlendirmeden faydalanabilmesi için 25 Haziran Perşembe gününe kadar Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerektiği bildirildi. 

 

Başvurular 25 Haziran'da sona eriyor
Başvurular 25 Haziran'da sona eriyor
Başvurular 25 Haziran'da sona eriyor

Bakmadan Geçme