Basketbolseverler Salı Akşamını Bekliyor

Türkiye Basketbol Ligi'nde ilk 23 haftada kazandığı 19 galibiyetle liderliğini sürdüren Lokman Hekim Fethiye Belediye Salı akşamı zorlu rakibi Denizli Merkezefendi'yi konuk edecek. Merkezefendi maçı Salı akşamı saat 19.00'da Beşkaza spor salonunda seyircisiz oynanacak.

  • 1058
Basketbolseverler Salı Akşamını Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halen ligin 3. sırasında bulunan konuk Denizli Merkezefendi'nin ligin geride kalan 23 haftasında 7 mağlubiyeti bulunuyor. Ligin kaderini belirleyecek en kritik maçlardan birisi durumundaki Merkezefendi karşılaşmasında takımımızı yalnız bırakmayacak olan taraftarlarımızın salonun dışında organizasyon hazırlığı yaptıkları öğrenildi. 

Ligin ilk yarısında Denizli'de oynanan ve takımımızın hakem hatalarıyla kaybettiği maçta oyuncularımız ve taraftarlarımız çeşitli olumsuz davranışlara maruz kalmışlardı. Maçta ayrıca, takımımızın önemli oyuncularından ErickNeal yanlış hakem kararlarıyla oyundan atılmıştı.

SALONUN DIŞINDA HAZIRLIK

Taraftarları temsilen bir açıklama yapan "Ciğerci" lâkaplı tribün lideri Mustafa Ercümer de "Denizli'de evsahibi ekibin oyuncularının, antrenörünün ve seyircilerin yaptıklarını unutmadıklarını, rakibi Fethiye'de gerektiği gibi en iyi şekilde ağırlayıp göndereceklerini" belirtti. Mustafa Ercümer "Avrupa'da hemen hemen tüm liglerin durdurulduğunu, hatta bazı ülkelerdeki liglerin mevcut haliyle tescil edildiğini, esasen Türkiye'deki tüm spor müsabakalarının da ertelenmesi gerektiğini" ifade etti. "Ancak Federasyonun bu yönde bir karar almaması nedeniyle, kendilerinin de gerekli hijyen tedbirlerini almak kaydıyla, Salı akşamı salonun dışına kuracakları büyük ekrandan maçı izlemeyi planladıklarını, bu yönde çalışmalarının sürdüğünü" belirtti. Ercümer "Fakat tüm dünyayı etkileyen Coronavirus nedeniyle, takımımızı salon dışından desteklemeye gelecek taraftarların maskelerini de yanlarında getirmelerini istediklerini" sözlerine ekledi.

KALDI 7 MAÇ
Fethiye'nin Basketbol Süper Ligi'ne doğrudan yükselebilmesi ve Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla aynı ligde mücadele edebilmesi için normal sezonun kalan 7 maçını kazanması yeterli olacak. LH Fethiye Belediyespor bu 7 maçı kazandığı takdirde, ligdeki rakiplerinin neler yaptığına bakmadan şampiyon olarak doğrudan Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek.
    
KALAN MAÇLAR
Coronavirüs nedeniyle ligler ertelenmezse ya da bu haliyle tescil edilmezse, normal fikstüre göre, LH Fethiye Belediyespor kalan 7 maçın 3’ünü Fethiye’de, 4’ünü ise deplasmanda oynayacak. Maç programı şöyle: 
17 Mart Salı 19.00 Denizli Merkezefendi (içerde)    
20 Mart Cuma 18.00 Bornova (deplasman)    
28 Mart Cumartesi 17.00 Mamak (içerde)    
5 Nisan Pazar 18.30 Bandırma Kırmızı (deplasman)    
11 Nisan Cumartesi 17.00 BUDO Gemlik (içerde)    
18 Nisan Cumartesi 17.00 Akhisar (deplasman)
25 Nisan Cumartesi 17.00 Semt77 Yalova (deplasman)    

Ligi lider bitiren takım doğrudan Süper Lig'e yükselecek. 2 - 9 arasındaki takımların oynayacakları Play-off maçları sonunda bir takım daha ING Basketbol Süper Ligi'ne çıkacak.
 

Basketbolseverler Salı Akşamını Bekliyor
Basketbolseverler Salı Akşamını Bekliyor
Basketbolseverler Salı Akşamını Bekliyor

Bakmadan Geçme