Basketbolda Fikstür Çekiliyor

Türkiye Basketbol Süper Ligi ve Fethiye Belediyespor'un da yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi 2020 - 2021 sezonu kura çekimi İstanbul'daki Sinan Erdem spor salonunda gerçekleştiriliyor. Kura çekiminde Fethiye Belediyespor'u Kulüp Genel Sekreteri Yavuz Topateş ve Genel Menejer Gökhan Çelik temsil edecekler.

  • 1467
Basketbolda Fikstür Çekiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Basketbol Süper Ligi ve Fethiye Belediyespor’un da yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi 2020 - 2021 sezonu kura çekimi İstanbul'daki Sinan Erdem spor salonunda gerçekleştiriliyor. Kura çekiminde Fethiye Belediyespor'u Kulüp Genel Sekreteri Yavuz Topateş ve Genel Menejer Gökhan Çelik temsil edecekler.

TBL'DE 14 TAKIM
Konyaspor'un ligden çekilmesi ve Petkim'in Süper Lig'e çıkmasının ardından Türkiye Basketbol Ligi'nde halen 14 takım bulunuyor.

TBL bu sezon yine çift devreli lig usulüyle, 26 haftalık “Normal Sezon” ve “Play off” müsabakaları olmak üzere iki aşamada oynanacak. Normal sezonun 16 Ekim 2020’de başlaması planlanıyor. Normal sezonu lider bitiren takım direkt Basketbol Süper Ligine yükselirken, normal sezonu son iki sırada bitiren takımlar alt lige düşecekler.
Normal ligde 2. ila 9. sırayı alan takımlar ise Mayıs 2021 – Haziran 2021 tarihleri arasında play-off maçları oynayacaklar.


 
Hatırlanacağı gibi, Covid-19 nedeniyle 2019 – 2020 sezonunu oynanmamış kabul eden Basketbol Federasyonu, mali kriterleri yerine getiremediği gerekçesiyle, Sigortam.net İTÜ’yü (değişen ismiyle Bakırköy Basket) Basketbol Süper Ligi'nden ihraç etmiş ve yerine Petkim'i Süper Lig'e almıştı.

MERKEZEFENDİ SÜPER LİGE ALINMADI

Öte yandan, Basketbol Federasyonu, Süper Lig'e müracaat eden Merkezefendi Belediyespor'un başvurusunu reddetti. Yarıda kalan 2019 - 2020 sezonunda Fethiye Belediyespor'un ardında olmasına rağmen Süper Lig'e çıkabilmek için olağanüstü bir çaba harcayan Merkezefendi'nin, Basketbol Federasyonu'nun söz konusu red kararına karşı Tahkim Kurulu'na başvuracağı öğrenildi. Merkezefendi yönetimi Federasyon'un red kararından sonra sert açıklamalarda bulundu. Denizli ekibinin Pazartesi günü yapılacak fikstür çekimine katılıp katılmayacağı merakla bekleniyor.

Geçen sezon çok başarılı bir performans gösteren ve Süper Lig kapısından dönen Fethiye Belediyespor bu sene üst lige yükselebilirse, gelecek yıl Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka gibi elit takımları her hafta Fethiye’de seyretmek mümkün olacak.

Kulüp Genel Sekreteri Yavuz Topateş; “takımı ekonomik gerçekler çerçevesinde gençleştirmeye ve güçlendirmeye çalıştıklarını, yeni kurulan takımın toplamda hemen hemen geçen sezonki takımla aynı meblağa mâl olduğunu, birkaç gün içinde sezonluk kombine kartların satışına başlanacağını, şehrin takıma ekonomik olarak biraz daha fazla sahip çıkması halinde TBL'de bu sezonun en iddialı takımlarından biri olacaklarını" ifade etti.

Basketbol çevrelerinden edinilen bilgilere göre, Kulübün ekonomik ve kaliteli bazı yerli ve yabancı oyuncularla görüşmeleri sürüyor.
 

Bakmadan Geçme