Basketbol Federasyonu'ndan kritik değişiklik

Korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle basketbol liglerini Mart ayı ortalarında durduran Türkiye Basketbol Federasyonu, kritik bir hamle yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş, Basketbol Federasyonu'nun yaptığı bu son değişiklikle ligleri mevcut haliyle tescil edebilmek için hukuki altyapı hazırladığını vurguladı. 

  • 1330
Basketbol Federasyonu'ndan kritik değişiklik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

Korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle basketbol liglerini Mart ayı ortalarında durduran Türkiye Basketbol Federasyonu, kritik bir hamle yaptı. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş, Basketbol Federasyonu’nun yaptığı bu son değişiklikle ligleri mevcut haliyle tescil edebilmek için hukuki altyapı hazırladığını vurguladı. 

TBF, Müsabaka Talimatı’nda değişiklik yaparak tamamlanamamış sezonlarla ilgili kararın nasıl alınacağının yöntemini belirledi. Buna göre; “Müsabakaların tamamının veya bir kısmının taraflardan kaynaklanmayan zorunlu nedenler yüzünden ileri veya belirsiz bir tarihe ertelenmesi durumunda, önceden ilan edilen sezon bitiş tarihi veya lig fikstürü bitiş tarihinin aşılmasına rağmen zorunlu nedenin ortadan kalkmaması halinde, yeniden ertelenmesi gelecek sezon müsabakaları yanında kulüplerin yeni sezon müsabaka, hazırlık ve kamp dönemi gibi lig ve kupa faaliyetlerinin olumsuz etkileneceğinin anlaşılması halinde TBF Yönetim Kurulu, o sezondan kalan müsabakaların oynanmamasına ve ligin mevcut hali ile tesciline karar verebilir. Bu durumda TBF Yönetim Kurulu bu karar ile, lig liderinin şampiyon ilan edilmesine veya lig lideri şampiyon ilan edilmeden ligin tesciline, mevcut duruma göre küme düşecek veya yükselecek takımların belirlenmesine karar verebilir. Böyle bir karar verildiği anda,
a) Aynı ligde takımların oynanmış müsabaka sayısı eşit ise aralarındaki sıralama, lig statüsü, mevzuat ve Oyun Kurallarında belirtilen esaslara göre belirlenir.
b) Aynı ligde takımların oynanmış müsabaka sayısı eşit değil ise aralarındaki sıralama takımların galibiyet sayılarının oynadıkları müsabaka sayısına bölünmesiyle elde edilecek oran dikkate alınarak belirlenir. Galibiyet ve müsabaka sayısı oranını eşit olan takımlar, attıkları sayının yedikleri sayıya bölünmesiyle elde edilecek oran dikkate alınarak belirlenir” şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Genel Sekreteri Yavuz Topateş, kapalı salon sporlarının şartlarının futboldan farklı olduğunu, kaldı ki şahsen futbol liglerinin başlatılması ihtimalini bile zayıf gördüğünü, Basketbol Federasyonu’nun yaptığı bu son değişiklikle ligleri mevcut haliyle tescil edebilmek için hukuki altyapı hazırladığını ifade etti. Topateş, LH Fethiye Belediyespor olarak artık Federasyonun bir an önce ligi bu haliyle tescil etmesini ve Fethiye’nin Basketbol Süper Ligi’ne kabul edilmesini beklediklerini, bu sezon Kovid-19 nedeniyle ciddi kayıp yaşayan esnafımızın spor turizmiyle önümüzdeki sezon bu kayıplarını bir ölçüde giderebileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Yorumlar 1
Temelli 10 Mayıs 2020 14:20

Spor, sporcu ve taraftar sağlığı konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı, Genel Sekreter Yavuz Topateş ve onun şahsında Fethyespor'u tebrik ediyorum.

Bakmadan Geçme