Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu Toplandı 

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, yaptığı toplantıda görüşülen konuları karara bağladı. Disiplin kurulu geçen hafta yaptığı toplantıda rakip takım yöneticileri ile maçı izlemeye gelenler arasında olayların yaşandığı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor-Merkezefendi Belediyespor karşılaşmasını tekrar görüştü. 

  • 1463
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu Toplandı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, yaptığı toplantıda görüşülen konuları karara bağladı. Disiplin kurulu geçen hafta yaptığı toplantıda rakip takım yöneticileri ile maçı izlemeye gelenler arasında olayların yaşandığı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor-Merkezefendi Belediyespor karşılaşmasını tekrar görüştü. 

Geçen hafta yapılan toplantıda göre Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü hakkında re’sen soruşturma başlatılırken, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’dan ihlal şüphesine karşın savunma istemişti. Temsilcimizin gönderdiği dosyanın yeniden inceleneceği kaydedilirken, Merkezefendi Belediyespor oyuncusu Altan Erol hakkında sevk edilen dosyanın da inceleme sürecinin devam edeceği açıklanmıştı. 

Son yapılan toplantıda Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’a, Basketbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddeleri gereği 5 bin TL, müsabakanın olağan seyrinin etkilenmesinden dolayı da ek olarak bin 250 TL; toplam 6 bin 250 TL para cezası uygulanmasına karar verildi. Merkezefendi Belediyespor ise 5 bin TL para cezasına çarptırılırken, Denizli ekibi oyuncusu Altan Erol’a ise ceza verilmesine yer olmadığı kanaatine varıldı. 

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu toplantısında şu kararlara varıldı; 

Fethiye Belediye Spor Kulübü’nün, 17.03.2020 tarihinde Muğla’da oynanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor – Merkezefendi Belediyesi TBL müsabakasında gerçekleşen seyirci olayları nedeniyle; eylemin 2019–2020 sezonu içerisinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/1. ve 38/2. maddeleri gereğince 5 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına ve Eylemin Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı’nın 68.1. maddesinde belirtildiği şekilde “müsabakanın sıhhatini etkilemesi ya da müsabakanın olağan seyrinde sürmesi imkânını ortadan kaldırması” sureti ile bir anons yapılmasına neden olduğu anlaşılmakla, ihlalin ağırlığı dikkate alınarak verilen cezaya ek olarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/5. maddesi gereğince bin 250 TL eklenmek sureti ile toplam 6 bin 250 TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verdi. 

Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü basketbolcusu Altan Erol, 17.03.2020 tarihinde Muğla’da oynanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor – Merkezefendi Belediyesi TBL müsabakası ile ilgili olarak her ne kadar sportmenliğe aykırı hareket şüphesiyle Kurulumuza sevk edilmişse de mevcut raporlara dayanarak karar verilemeyeceği anlaşıldığından basketbolcu hakkında ceza verilmesine yer olmadığına, oybirliği ile karara vardı. 

Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün, 17.03.2020 tarihinde Muğla’da oynanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor – Merkezefendi Belediyesi TBL müsabakasında gerçekleşen seyirci olayları nedeniyle; eylemin 2019–2020 sezonu içerisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı Basketbol Disiplin Talimatı’nın 38/1. ve 38/2. maddeleri gereğince 5 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile karar verdi. 
 

Bakmadan Geçme