Başkandan kiracı esnafa müjde

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında alınan karar gereği Fethiye Belediyesi kiracılarının pandemi dönemindeki kira borçları ile mevcut kiraları tamamen siliniyor. Meclis toplantısının ardından FRT TV'ye özel açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca belediye kiracısı esnaflara müjde vererek ' Bu karar neticesinde zarar gören ve pandemi dolayısıyla kapanan bütün esnaflarımızın kiralarını siliyoruz. Aynı zamanda onlardan işgaliye bedeli almayacağız' ifadelerini kullandı. Bir müjde de belediye çalışanlarının ücretleri ile ilgili veren başkan Karaca ' Türkiye'deki bütün Chp'li belediyeler, 3 bin 100 TL'nin altında hiç bir personel çalıştırmayacak. Onunla ilgili biz zaten kararımızı aldık, üzerine de çıkma durumumuz var' dedi.

  • 4730
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkandan kiracı esnafa müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Ocak ayının ilk meclis toplantısının ardından FRT TV'ye açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Karaca, 2021 yılı ilk meclis toplantısında alınan kararları değerlendirdikten sonra tüm belediye meclis üyelerinin sağladığı birlikten dolayı kendilerine teşekkür etti. Karaca, belediye kiracısı esnaflara müjde vererek " Bu karar neticesinde zarar gören ve pandemi dolayısıyla kapanan bütün esnaflarımızın kiralarını siliyoruz. Aynı zamanda onlardan işgaliye bedeli almayacağız" ifadelerini kullandı. Bir müjde de belediye çalışanlarının ücretleri ile ilgili veren başkan Karaca " Türkiye'deki bütün Chp'li belediyeler, 3 bin 100 TL'nin altında hiç bir personel çalıştırmayacak. Onunla ilgili biz zaten kararımızı aldık, üzerine de çıkma durumumuz var" dedi.
ESNAFIMIZA HEP DESTEK OLDUK
Fethiye belediye Başkanı Alim Karaca "Öncelikle Fethiye'de yaşayan tüm yurttaşlarımıza mutlu bir yıl diliyorum. Burada meclis üyesi arkadaşlarımıza da alınan kararlardan dolayı göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler biliyorsunuz zor durumdaki esnafımızın hep yanında olduk. Mart ayında başlayan Covid ile ilgili hep sıkıntılarda esnafımıza yardımcı olmaya çalıştık. Burada yüce meclisimize getirmiş olduğumuz bir karar vardı. Bu karar neticesinde zarar gören ve pandemi dolayısıyla kapanan bütün esnaflarımızın kiralarını siliyoruz. Aynı zamanda işgaliye bedeli almayacağız onlardan. O kaybettikleri süreci de ihale sonucunda üzerine ekleyeceğiz. Ben bu anlamda Fethiye'deki esnaflarımıza ve kiracılarımıza bu müjdeyi de vermek istiyorum"dedi.
KARARLAR FETHİYE'YE HAYIRLI OLSUN 
Karaca "Yine bu bölgede biliyorsunuz Sıfır Atık Projesi kapsamında ödül almıştım. 500 bin TL lik bir ödüldü. Burada da arkadaşlarımız oy birliği ile bana yetki verdiler. Türkiye Belediyeler Birliği ile ilgili protokol imzalayacağız. Neticesinde de o ödülü Fethiyemiz'e getirmek istiyoruz. 19 kararımız oy birliğiyle geçti, bir kararımız oy çokluğuyla geçti. O da Ovacık Hisarönü'ne Büyükşehir Meclisi'ne daha önce tahsisi yapılan bir terfi istasyonu vardı. Onun iptaliyle ilgili bir gündem maddesiydi. Çünkü büyükşehir belediyesi burayı kamulaştırıp onun bedelini de bize ödemek istiyor. İki arkadaşımız çekimser oy kullandı, diğer arkadaşlarımızın hepsi olumlu karar aldılar. Alınan bütün kararların Fethiye'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
2 MİLYONLUK PROJE 
Fethiye belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Balık Hali için yeni bir proje uygulayacaklarını kaydederek "Balık Hali'ne yazın ve kışın gittiğiniz zaman bir kokuyla karşılaşıyorsunuz. Balık Hali'nin yasal alt yapılarını hazırladığımız takdirde bütün alt yapısını yenilemek istiyoruz. Üst yapısını da yenileyeceğiz. Alt yapıyla ilgili motofonglar koyup bölgedeki çirkin kokuları önlemek için bir proje hazırlıyoruz. Bu projeye arkadaşlarımız da dahil olmak istediler ve buradaki 31 meclis üyemizi teknik ekibimiz ve estetik komisyonuyla buluşturarak bir proje hazırlayacağız bu bölgede. Şu an 2 milyon TL lik bir proje olarak öngörüyoruz ama bu miktarın üzerine çıkacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 
3 BİN 100 TL ALTINDA PERSONEL ÇALIŞMAYACAK
Asgari ücretin 2 bin 825 TL'ye yükseltilmesinin ardından belediye personeliyle ilgili asgari ücret sorumuza Karaca "Biz zaten bugüne kadar hiç asgari ücretle bir personel çalıştırmadık. Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda 3 bin 100 TL gibi bir rakam belirlendi. Türkiye'deki bütün Chp'li belediyeler, 3 bin 100 TL'nin altında hiç bir personel çalıştırmayacak. Onunla ilgili biz zaten kararımızı aldık, üzerine de çıkma durumumuz var. Şu an itibariyle zaten finans durumumuz, belediye olarak iyi konumdayız. Bizi zorlayacak bir durum değil. Biz emekçi arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını vermek için biz onlarla birlikte çalışıyoruz, onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Onların yanında olduğumuzu belirtmek için biz her zaman en iyi rakamları verme noktasında kararlıyız" dedi. 
 

Bakmadan Geçme