Başkan Tokat'tan Boğaziçili öğrencilere destek

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sırasında gözaltına alınan öğrencilere destek verdi. 

  • 889
Başkan Tokat'tan Boğaziçili öğrencilere destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Tokat, eylemler sırasında gözaltına alınan 159 öğrenciye ithafen 159 sayısının yazılı olduğu kağıtla poz vererek, öğrencilere destek oldu.
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Türkiye’nin en iyi okullarından birisi olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik taleplerine karşı yapılan saldırıları kabul etmemiz mümkün değildir. Boğaziçi‘li öğrencilerin taleplerinin bir an önce değerlendirilmesini talep ediyor, gençlerin demokratik haklarını kullanmalarına izin verilmesinin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Gençler toplumun itici gücü, aydın beyinleridir. Demokratik hakkını kullanan ve düşüncelerini ifade eden gençlere yönelik gerçekleştirilen şiddet ülkenin ve demokrasinin geleceğine karşı yapılan bir saldırıdır. Gençlerin kendi okudukları üniversitede uygulanan ya da uygulandığını düşündükleri antidemokratik uygulamalarla ilgili gösterdiği tavrı anlamak demokrasinin ve akademik özgürlüğün vazgeçilmezi olmalıdır. Üniversiteler bağımsız özerk ve yapıları itibari ile demokrasinin kalesi kurumlar olarak ülkenin geleceğine ışık tutacak kurumlardır ve öyle kalmaları Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemlidir.
Bu noktada Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin demokratik hak ve taleplerine olan saygımız ve desteğimiz tamdır. Atatürk’ün izinde daima geleceğe bakan gençlerinin hiçbir zaman aşağı bakmayacağına olan inancımla demokrasinin ve insan hak ve özgürlüklerinin önemini bir kez daha ifade ediyor herkesin yaşanan olaylara bu pencereden bakmasını bir kez daha diliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme