Başkan Sağır'dan Örnek Davranış

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır esnafların en büyük problemi haline gelen çırak sıkıntısına karşı ailelere örnek teşkil etmesi açısından kendi oğlunu Mesleki (Çıraklık) eğitim merkezine kayıt yaptırdı.

  • 523
Başkan Sağır'dan Örnek Davranış
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çırak sıkıntısının yalnız Esnafların değil aslında Tüm Türkiye’nin sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Harun Sağır;” Mesele aslında Harun Sağır’ın evladı değil, biz de özel liselere kolejlere evladımızı gönderebilirdik. Üstlenmiş olduğumuz görev gereği sadece söz ile değil uygulamalarımız ile de topluma örnek olmamız lazım.Ülkemizde son yıllarda yaşanan çırak sorunu aslında ekonominin üretimin en temel sorunu, üretmeyen ve tüketen toplumlar zamanla sömürü altına girerler. Biz Sanatkâr olmalı meslek erbabı olmalı üretmeliyiz, inanın bu gidişle elbisemizin söküğünü diktirecek terzi bulamayacağız bizlerin ekonomik durumları belli bir eşyayı kullanıp bozulunca atıp yenisini alacak güce sahip değiliz, tamir ettirmeliyiz ki tasarruf edelim. Ustalık gerektiren tüm meslekler de çırak sıkıntımız var. Bu gün Çin, Japonya üretiyor dünya ya hükmediyor biz ise onlardan alıyoruz artık tamirine bile müsaade etmiyorlar kullandırıp yenisini alıyoruz ve sürekli dışarıya para veriyoruz.Gençlerimizi ortaöğretimden itibaren becerilerine göre mesleklere yönlendirmeliyiz. Üniversiteye çocuklarımızın çok büyük çoğunluğu diploma alıp gelip ne iş olsa yaparız diyorlar, hem çocuklarımıza hem de yokluklar içerisinde onları ahırdaki ineğini satıp okutmaya çalışan ailelere yazık. Seydikemer ilçemizde Çok programlı liselerimiz var inanın bölümlerin hepsi boş öğrenci gelmiş son sınıfa staj yapıyor ağaç yaş iken eğilir. Çıraklık okulumuzun en avantajlı özelliği hafta da bir ya da iki gün okula gidip diğer günleri iş yerinde meslek öğreniyor olmaları ve 4 yılın sonunda ise kendi mesleğinden lise mezunu diploması alıyor olmaları, Fethiye de ki mesleki eğitim merkezindeki yaklaşık 1100  öğrencinin yarısı Seydikemer den barınma olanağı olmayıp gidemeyenleri de var sayarsak ilçemize açılacak okul ilk günden dolacaktır. Ülke ekonomisinin temel taşı olan esnaflar olarak beklentimiz bir an önce ilçemize Mesleki eğitim merkezinin kazandırılmasıdır’’ dedi.
Geleceğin esnaf adayı Tahir Sefa Sağır; ” Babamı örnek alarak memlekete faydalı iyi bir esnaf olmak istiyorum, geleceğin mesleği olarak gördüğüm Haberleşme sistemleri üzerine eğitim alacağım’’ diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme