Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toplantıcı Hali'nde üreticiler ve komisyoncularla görüştü. Öztürk, 'Geçtiğimiz hafta semt pazarlarında bulunan esnaflarımızı ziyaret ettim. Bugün de toptancı halinde esnaflarımız ve komisyoncularımız ile görüşüyorum. Çiftçilerimiz şu anki fiyatlardan oldukça memnun. Mevcut olan ufak tefek eksikleri not aldık. Bunları çözmek için üreticilerimiz ve komisyoncularımızla işbirliği halinde çalışacağız' dedi. 

  • 2715
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toplantıcı Hali’nde üreticiler ve komisyoncularla görüştü. Öztürk, “Geçtiğimiz hafta semt pazarlarında bulunan esnaflarımızı ziyaret ettim. Bugün de toptancı halinde esnaflarımız ve komisyoncularımız ile görüşüyorum. Çiftçilerimiz şu anki fiyatlardan oldukça memnun. Mevcut olan ufak tefek eksikleri not aldık. Bunları çözmek için üreticilerimiz ve komisyoncularımızla işbirliği halinde çalışacağız” dedi. 

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs sürecinde güvenilir ve sağlıklı ürünlere ulaşmada toptancı hallerinin büyük önem taşıdığına değinen AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toplantıcı Hali’nden 420 tır ile yaklaşık 8 bin 500 ton sebze ve meyve ihracatı yapıldığını belirtti. Çiftçilerin ve komisyoncuların ilettiği sorunları not aldığını kaydeden Öztürk, bunların çözümü için işbirliği halinde çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 

ÜRETİCİLER DESTEK BEKLİYOR 
Üretici Mehmet Aşan yaptığı açıklamada, “İlçe başkanımıza çiftçilerin sorunları ile ilgilendiği için teşekkür ediyorum. Devletimizden ihracat kotasının arttırılmasını istiyoruz. İlaç ve gübreye sürekli zam geliyor. Fakat ürettiğimiz para etmiyor. Devletimiz, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ilaç ve gübreyi, biz çiftçilere uygun fiyatlardan satabilir. Üreticiler olarak zarardayız. Sahibimiz yok. Üreticiler için destekleme paketi iyi olacaktır. İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e görevinde başarılar diliyorum” dedi.  

SORUNLARIMIZI İLETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Hal Komisyoncular Derneği Başkan Yardımcısı Kerim Arslan açıklamasında, “İlçe Başkanlığı görevinde Turgay Öztürk’e başarılar diliyorum. Geçen haftalarda sosyal medyada gördüm, yine erken saatlerde semt pazarını dolaşıyordu. Yine erken saatlerde toptancı haline gelmesi bizi çok sevindirdi. Halde üreticilerin ve esnafların birtakım sıkıntıları var. Hükümetin temsilcisi olarak biz bunları kendisine ilettik ve iletmeye de devam edeceğiz. Korona virüs salgını sadece ülkemizi ve bölgemizi değil tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Üreticiler, esnaflar ve ihracatçılar büyük zarar gördü. Biz sektör olarak satışlarımızı ileriye dönük çekler ve vadeler ile yapıyoruz. Ödemelerimizin günü geldiğinde bazı çeklerin karşılığı çıkmıyor. Ödemelerini bu çeklere göre programlayan üreticilerimiz sıkıntı yaşıyor. Aynı zamanda ekonomi ve sektörde yaşanan daralmadan üreticilerin sıkıntı içinde olduklarını gözlemliyoruz. Gıda temini yapan bizler, ülkemizin yiyecek ihtiyacını karşılamak adına özverili bir şekilde çalışıyoruz. Devletimizden bu yönde destek ve ödemeler konusunda uygun kredi yardımı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

8 BİN 500 TON İHRACAT YAPILDI 
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Bildiğiniz gibi dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını var. Sıkıntılı bir süreç yaşamamıza rağmen devletimiz gerekli önlemleri alıyor. Biz içinde bulunduğumuz dönemde esnaflarımızı da ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz hafta semt pazarlarında bulunan esnaflarımızı ziyaret ettim. Bugün de toptancı halinde esnaflarımız ve komisyoncularımız ile görüşüyorum. Çiftçilerimiz şu anki fiyatlardan oldukça memnun. Mevcut olan ufak tefek eksikleri not aldık. Bunları çözmek için üreticilerimiz ve komisyoncularımızla işbirliği halinde çalışacağız. Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Bakanlığımız bu konuda önlemlerini aldı. Tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilerimiz kısıtlamadan muaf tutuldu. Üreticilerin ürünlerinin nakledilebilmesi için gereken tedbirler alındı. Bu anlamda toptancı halleri büyük öneme sahip. Güvenilir gıdaya ulaşmak, sağlık sorunlarının yaşandığı bu dönemde çok önemli hale geldi. Fethiye’den ihracatlar da devam ediyor. Aldığımız bilgilere göre Mart ve Nisan ayları içerisinde 420 tır ile yaklaşık 8 bin 500 ton sebze ve meyve ihracatı oldu. Bunun aksamaması gerekiyor. Durmadan üretim yapan çiftçilerimize saygımız sonsuz. Devletimizin üretime olan desteği devam edecektir. Üreticilerimizin girdi maliyetleri ile ilgili bir talebi oldu. Toptancı hallerinin açık tutulması yönünde bir istekleri oldu. Bunu muhakkak sağlayacağız. Ayrıca hallerdeki hijyen şartlarının belediyelerin ve ilgili kurumların üzerine düşen görevi yerine getirilmesi gerekiyor” diye konuştu. 


  

Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 
Başkan Öztürk üreticilerin ve komisyoncuların nabzını tuttu 

Bakmadan Geçme